Nieuwsfeed

LIVE ANTWERP-CHARLEROI. Great Old met achterstand rust in, Muja miste grootste kans op gelijkmaker

Een nieuwe kans voor Antwerp om nog wat dichter bij leider Racing Genk te sluipen. Als het wint van Charleroi, komt het op amper vijf punten. Ze hebben echter werk voor de boeg, want Badji zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Muja miste de beste kans voor rust. Kan de thuisploeg na de pauze wel scoren? Volg het hieronder LIVE.

Krantenkoppen in België

Schurft is aan opmars bezig, richtlijnen op komst voor aanpak: “Kinderen mogen er gewoon mee naar school”

Scabiës of schurft, een overdraagbare huidaandoening die jeuk veroorzaakt, is aan een gestage opmars bezig. Daarom worden er nieuwe richtlijnen opgesteld in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo weten bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven wat ze moeten doen als het opduikt. “Er is geen acute uitbraak, maar door die stijgende tendens moeten we wel extra ons best doen om

Lees meer »

Hoeveel raketten hebben Russen nog over na zware rakettenregen? “Rusland zit op gigantische voorraden uit Koude Oorlog”

Afgelopen nacht kreeg Oekraïne de zoveelste dodelijke Russische rakettenregen over zich heen. Het gaat over een van de zwaarste aanvallen sinds de start van het conflict. Oekraïne slaagt er al in om en bij de helft van die raketten te onderscheppen. Maar zal Oekraïne ze ooit allemaal kunnen tegenhouden? En hoeveel munitie heeft Rusland nog? “Het Westen heeft zelf nog

Lees meer »

Net als Frank Deboosere eerder op pensioen? Wie kan eventueel een loopbaanspaarpot vergaren, en hoe gaat dat?

Opgespaarde vakantiedagen, ziektedagen of recuperatie van overuren: zo verdwijnt Frank Deboosere (64) vijf maanden eerder van het scherm dan de datum waarop hij officieel met pensioen zou gaan. Met een spaarpot aan dagen vroeger op pensioen zoals ‘s lands bekendste weerman: wie kan dat? Hoe werkt een loopbaanspaarpot, en wat is het verschil met het ziektecontingent? Dirk Neefs, expert bij

Lees meer »

Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken”

De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter

Lees meer »

Amerikaanse regering scherpt regels voor asielzoekers aan

De Amerikaanse regering wil het voor vluchtelingen en migranten moeilijker maken om asiel aan te vragen. Asielzoekers zullen een afspraak moeten maken met een grensambtenaar voor ze de grens bereiken. Daarvoor moeten ze een app installeren op hun telefoon. Elke maand proberen 200.000 mensen de zuidgrens van de Verenigde Staten (VS) over te steken. Mensenrechtenorganisaties hebben al aangekondigd dat ze

Lees meer »

Veroordeeld voor zware pesterijen van eigen zoon, maar ouders van overleden Alexander (13) gaan in beroep : “Ze zouden beter gestraft worden zoals hij gestraft werd”

Vier jaar geleden stapte de amper 13-jarige Alexander uit het leven. Alexanders eigen moeder Gaëlle F. (50) en haar vriend Kurt D.W. (53) werden veroordeeld voor de zware pesterijen die aan zijn overlijden vooraf gingen. Ze gingen in beroep en verschijnen volgende week opnieuw voor de rechter. Opvallend: als de rechter in beroep een link ziet tussen de pesterijen en

Lees meer »

“De mannen van belang die ‘zuppen’ en ‘poepen’”: een blik op de ‘hoogstudentenclubs’ in de aanloop naar het Reuzegomproces

“Onafhankelijke studentenclubs zijn vaak brutaler en rechtser en trekken een ander publiek aan dan faculteitskringen. Ze voelen zich vaak verheven boven andere studenten.” Dat zegt voormalig rector van de KU Leuven Rik Torfs. Wie zijn die clubs die eerstejaarsstudenten behandelen als onderdanen? Aan de vooravond van het proces rond de dood van Sanda Dia (20) doken wij in het studentenleven

Lees meer »

Mechelse politie voorkomt mogelijk nieuwe aanslag binnen drugsmilieu 

Politiezone Rivierenland heeft mogelijk een nieuwe aanslag gelinkt aan het drugsmilieu, voorkomen. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een verdacht voertuig met Nederlandse nummerplaat onderschept. In het voertuig werden een bivakmuts, jerrycan, spuitbussen met verf en spandoeken gevonden. Twee Nederlandse inzittenden van 19 en 20 zijn aangehouden.

Lees meer »