Nieuwsfeed

LIVE OHL-ANDERLECHT. Paars-wit ontsnapt aan gelijkmaker: Verbruggen voorkomt met knappe saves doelpunt van Tamari!

Na de Europese stunt in Villarreal volgt voor Anderlecht aan Den Dreef een nieuwe strijd: die om play-off 2. Met OH Leuven treft paars-wit een rechtstreekse concurrent. Anderlecht, dat Verschaeren al vroeg verloor, is alvast goed op weg om een plaats in de top acht te veroveren: het staat op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Slimani. Volg het hier LIVE!

Krantenkoppen in België

Biden neemt nieuwe maatregelen tegen vuurwapengeweld

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag een nieuwe resem maatregelen aangekondigd om de verspreiding van vuurwapens aan banden te leggen. Verwacht wordt echter dat de impact van de maatregelen beperkt zal zijn, bij gebrek aan een federale wetgeving. Later op de dag geeft Biden meer toelichting in het Californische Monterey Park, waar begin dit jaar bij een schietpartij nog

Lees meer »

“Heb 3 miljoen, allemaal 100’tjes”: hoe ‘Big Brother’ Othman El B., oom van doodgeschoten Firdaous (11), goochelt met fortuin van drugsbende

“Het gevaar dat van deze broers uitgaat, is zeer nabij en zeer ernstig”, stelt de Antwerpse procureur over Othman, Younes en Nordin El B., van wie hun nichtje Firdaous (11) een maand geleden werd doodgeschoten. Ze riskeren tot 9 jaar cel voor drugsinvoer én het witwassen van miljoenen euro’s. Waarover hun gesprekken in de gekraakte chatdienst Sky ECC zo vaak

Lees meer »

Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct terug

De hoofdredactie van NOS Sport, de sportafdeling van de Nederlandse openbare omroep, treedt per direct terug. Dat heeft de NOS-directie in onderling overleg met de leden van de hoofdredactie besloten, meldt de omroep in een persbericht. De hoofdredactie maakte eerder bekend gefaseerd terug te treden, maar dat werd versneld na nog meer berichten over grensoverschrijdend gedrag dat niet werd aangepakt.

Lees meer »

Vooruit eist onderzoekscommissie na wantoestanden rusthuizen

“De Vlaamse regering slaagt er niet in om onze senioren te beschermen”. Voor Connor Rousseau en Hannes Anaf (beiden Vooruit) is de maat vol. Na het onderzoek van HLN gisteren, waaruit bleek dat in meer dan de helft van de rusthuizen van Orpea bejaarde bewoners onwettig worden vastgebonden, eisen ze vandaag een parlementaire onderzoekscommissie in het Vlaams Parlement.

Lees meer »

Poetin komt leider Wagner-groep wat tegemoet

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn handtekening gezet onder een wetswijziging die ‘laster’ of het ‘in diskrediet brengen’ van vrijwilligers in het leger bestraft. Dat was een vraag van Jevgeni Prigozjin, hoofd van de paramilitaire groep Wagner.

Lees meer »

Vlaamse regering lijkt tegen de (stikstof)muur te lopen

Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering herlanceren, of een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open VLD. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zondagavond de Vlaamse christendemocraten voor stelde. Jambon werkte een ultiem voorstel uit en zette CD&V voor het blok: springen of niet. De vergadering van de waarheid is nog altijd

Lees meer »

Het brein van Man United-coach Erik ten Hag brengt ook Jumbo-Visma in beweging: “Nemen beslissingen die voorheen niet werden genomen”

Bij Jumbo-Visma lenen ze het brein van Erik Ten Hag (53) wel eens. De wielerploeg steekt niet weg dat de coach van Manchester United een inspirator is. Een ‘tekentafeltrainer’ die weet wat winnen is, maar ook hoe een team Cristiano Ronaldo of Tadej Pogacar kan neutraliseren. De winnaars van afgelopen weekend maken mekaar sterker – United won zijn eerste prijs

Lees meer »

“Ik ben terug”: Donald Trump plaatst eerste bericht op Facebook na ban, ook YouTube heft schorsing account op

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft vrijdag zijn eerste bericht op Facebook geplaatst sinds zijn pagina twee jaar geleden werd geschorst. Trump mocht niet meer op Facebook na de bestorming van het Amerikaanse Capitool door zijn aanhangers op 6 januari 2021. De toenmalige president werd bestraft voor zijn opruiende berichten die tot de bestorming zouden hebben geleid.

Lees meer »