Nieuwsfeed

Ludo Hellinx zit na ontslag bij ‘Familie’ nog steeds zonder werk: “Zelf vragen om een rol? Zo werkt het niet”

Ludo Hellinx (67) is dankzij de herhalingen van ‘Familie’ én ‘Flikken’ alomtegenwoordig op scherm. Toch zit de acteur thuis zonder werk. Vorig jaar reageerde hij nog verbitterd op z’n ontslag bij ‘Familie’, maar nu laat hij de deur op een kier staan. “Hoop doet leven”, klinkt het in ‘Primo’. En kijk, binnenkort zullen we hem nogmaals in de VTM-soap zien opduiken. “Hopelijk komt er nog nieuw tv-werk.”

Krantenkoppen in België

“Gearresteerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspionageteam

Een hacker die vijf jaar geleden in Nederland opgepakt werd, blijkt nu aan het hoofd te staan van ‘Sandworm’. Dat is het meest gevreesde Russische cyberspionageteam, opererend onder de vleugels van de militaire inlichtingendienst GROe. Dat belaagt de stroomvoorziening in Oekraïne, maar mengt zich ook in onderzoeken naar chemische wapens en doping in de sport. Bekijk hier hoe dat gebeurt

Lees meer »

Poetin prijst “goede vriend” Xi en zijn “constructieve rol” in oorlog in Oekraïne

Russisch president Vladimir Poetin heeft zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping geprezen als “zijn goede oude vriend”, aan de vooravond van diens bezoek aan Rusland. “Wij verwelkomen de bereidheid van China om een constructieve rol te spelen bij het oplossen van de crisis” in Oekraïne, schrijft Poetin in een Chinees krantenartikel. Xi schrijft op zijn beurt in een Russische publicatie dat

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu ontslaat kritische defensieminister

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft defensieminister Yoav Gallant, meldt het kantoor van de premier. Gallant had zaterdag in een televisietoespraak gezegd dat de door Netanyahu bepleite omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan. De regeringsplannen zorgen voor een verdeeldheid die leidt tot gevaar voor de veiligheid van Israël, aldus Gallant.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Babbel met Fernando Alonso, fysiek de oudste, mentaal de jongste op de grid: “Als je liever bij vrouw en kind zit, is het om zeep”

Fernando Alonso wordt dit jaar 42. Fysiek de oudste op de F1-grid. Mentaal misschien wel de jongste. “Ik begin nog aan iedere grand prix alsof ik die kan winnen.” Hij bewees het in de seizoensopener in Bahrein, twee weken geleden. Exclusief gesprek met dé man van het moment: “Als kleuter naar school lopen met mijn moeder was al een wedstrijd

Lees meer »

KIJK. “Om echt op mijn best te zijn, heb ik vaak enkele wedstrijden nodig”: topfavoriet Mathieu van der Poel blikt vooruit op Strade Bianche

“Je komt altijd graag naar een plek waar je al eens hebt gewonnen.” Mathieu van der Poel wil na 2021 voor de tweede keer de Strade Bianche op zijn palmares schrijven. “Dat Van Aert en Pogacar er niet zijn, verandert de wedstrijd. Maar ik ga daarom niet per se anders koersen”, zegt de Nederlander op de kanalen van Alpecin-Deceuninck.

Lees meer »

REPORTAGE. In dit Henegouwse dorpje gaat het gruwelhuis van Dutroux tegen de grond: “We willen de bladzijde omdraaien”

Met witte pakken tegen het asbest en met behulp van een kraan, zijn vier arbeiders in het Henegouwse Sars-la-Buissière sinds maandagochtend bezig met het slopen van Dutroux’ huis. Bijna 27 jaar nadat Julie en Mélissa in het dorp met slechts 830 inwoners levenloos werden teruggevonden. “Jarenlang waren we ongewild een trekpleister voor ramptoeristen. Dat moest stoppen.”

Lees meer »

LIVE E3. “De koersen die ik het liefst rijd, komen er nu aan”: Wout van Aert, die over “goede vorm beschikt” kijkt uit naar het Vlaamse voorjaar

De Vlaamse voorjaarskoersen volgen zich nu in sneltempo op. De E3, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en natuurlijk de apotheose op 2 april met de Ronde van Vlaanderen. Maar dus eerst de E3 Saxo Bank Classic, ook wel ‘de mini-Ronde’ genoemd met zeventien hellingen en vijf kasseistroken. Wie wordt de opvolger van Wout van Aert? Volg de aanloop naar de wedstrijd

Lees meer »