Nieuwsfeed

Negen Chinezen gedood bij aanval op mijn in Centraal-Afrikaanse Republiek

Negen Chinezen zijn zondag gedood op het terrein van een mijn in de streek van Bambari, in het midden van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Dat melden de burgemeester en een lokale veiligheidsbron. De regio wordt sinds jaren geteisterd door burgeroorlog.

Krantenkoppen in België

Autodeeldiensten schieten als paddenstoelen uit de grond: wat kost een ritje bij de populairste aanbieders?

Onze steden tellen almaar meer autodeeldiensten. Na Brussel en Gent een half jaar geleden, lanceerde het Duitse MILES gisteren zijn free floating-dienst in Antwerpen. Het zet er meteen een wagenpark van 100 Volkswagen Polo’s en Audi A3’s neer, een aantal dat de komende weken nog wordt opgedreven. Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren, verdubbelt zijn vloot in Gent dan

Lees meer »

Moord op Luise (12) mogelijk al dagen op voorhand gepland: daders (12 en 13) zochten op Google leeftijd waarop je strafrechtelijk aansprakelijk bent

Een dag na de begrafenis van de 12-jarige Luise uit Freudenberg in het westen van Duitsland, zijn nieuwe details aan het licht gekomen over de gruwelijke moord op het meisje. Volgens de Duitse nieuwssites ‘FOCUS Online’ en ‘Bild’ lijkt het erop dat de twee meisjes van 12 en 13 die de feiten bekenden, de moord op hun klasgenootje al dagen

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen heeft zin in straffe inhaalrace: “Maar het is hier wel meer tricky dan in Spa”

De aanloop verliep door maagklachten al niet vlekkeloos en ook in de kwalificaties ging het mis voor Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De Nederlander moest afrekenen met motorproblemen en start om 18u pas vanaf de vijftiende plek. Ploegmakker Sergio Pérez pakte de pole. Kan Verstappen dit rechttrekken op het uitdagende stratencircuit? Volg de aanloop en race zelf hieronder LIVE!

Lees meer »

Frank Vercauteren pareert kritiek op selectie Rode Duivels: “Als we alleen doen wat de clubs willen, hebben we een groot probleem”

Geen eerste selectie zonder controverse. Maar technisch directeur Frank Vercauteren, intussen een maand in dienst bij de KBVB, verdedigde de keuze voor de 24 Rode Duivels die bondscoach Domenico Tedesco selecteerde: “Ik sta voor 200% achter alle namen.” En voorts: “Wat gebeurd is in Qatar, is gebeurd. Wij moeten nu zorgen voor een nieuwe start en nieuwe schwung.”

Lees meer »

Evi Hanssen openhartig over de vele gezichten van rouw: “Gisteren ben ik na de opnames in huilen uitgebarsten”

“Ik ben niet altijd triest. Ik ben zelfs heel vaak heel gelukkig.” In een bericht op Instagram vertelt Evi Hanssen (44) openhartig over het rouwproces dat ze momenteel meemaakt. Midden maart moest de presentatrice afscheid nemen van haar moeder Arlette en dat verliest valt haar duidelijk nog steeds erg zwaar. Al zijn er ook goede momenten. “Rouw kent vele gezichten.”

Lees meer »

Tel jij dit weekend ook huismussen voor Vogelbescherming Vlaanderen?

Vogelbescherming Vlaanderen organiseert dit weekend, op 25 en 26 maart, het huismussentelweekend. Dat doet de vereniging al ruim twintig jaar, dit jaar wordt er zelfs een campagne ‘Vermust’ aan gekoppeld. De voorbije jaren zag Vogelbescherming Vlaanderen het aantal huismussen drastisch afnemen, een gevolg van klimaatverandering en andere milieuproblemen.

Lees meer »

MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spoort de federale regering aan om het begrotingstekort van ons land dringend aan te pakken. Volgens hem is de budgettaire situatie namelijk “dramatisch”. Dat zei de Franstalige liberaal bij VTM NIEUWS, waar hij kritisch was voor de rol van premier De Croo (Open Vld). “Als je kapitein bent van de boot, kan je niet zeggen dat de

Lees meer »

Volgens Zweedse studie hebben voetballers 50 procent meer kans op dementie: “Zou het niet logisch zijn om koppen af te schaffen?”

Voetballers hebben wel 50 procent meer kans om dementie te ontwikkelen dan de niet-voetballende medemens, zo blijkt uit een Zweedse studie. Dat vuurt het debat aan omtrent restricties rond koppen. Zou het niet beter zijn om koppen gewoon af te schaffen? Twee proffen neurologie zijn het alvast niet met elkaar eens. “We mogen de positieve gezondheidsgevolgen van sporten niet uit

Lees meer »