Nieuwsfeed

Al bijna 90.000 Soedanezen zochten toevlucht tot Tsjaad

Het aantal Soedanezen dat het thuisland ontvlucht en naar buurland Tsjaad trekt “neemt zeer snel toe” en nadert de 90.000, stelt het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR) maandag.

Krantenkoppen in België

Olivier Vandecasteele is vrij, maar VUB-gastprofessor Djalali zit nog steeds in Iraanse cel: wat kan België wel en niet doen?

Nu Olivier Vandecasteele terug in het land is, vragen veel mensen zich opnieuw af hoe het gaat met Ahmadreza Djalali. De ter dood veroordeelde VUB-gastprofessor zit sinds 2016 in een Iraanse cel op verdenking van spionage. Een ruildeal zoals bij Vandecasteele kan ons land niet sluiten met Iran, omdat Djalali geen Belg is. Maar volgens Wies De Graeve van Amnesty

Lees meer »

Kate Ryan – ook in Liverpool – ziet Gustaph doorgaan naar finale Songfestival: “Ik snap dat hij moest huilen”

Twee Vlaamse Songfestivalinzendingen, twee keer op het podium in Liverpool. Nadat Stef ‘Gustaph’ Caers (42) in de Bank Arena het beste van zichzelf gaf, zette Kate Ryan (42) in Fusion Club het vaderlandse feestje verder. “Zalig om hier te zijn, net wanneer België zo’n prestatie neerzet. Ik ben héél fier”, aldus de zangeres. “Mijn douze points heeft hij alvast”

Lees meer »

Wapenstilstand in Soedan houdt opnieuw niet stand

Een staakt-het-vuren dat donderdag van kracht werd in Soedan, houdt opnieuw niet stand. Volgens de Arabische televisiezender al-Jazeera waren er donderdagmorgen luchtaanvallen en zware beschietingen in de buurt van het presidentieel paleis in de hoofdstad Khartoem. Ook in de vlakbij gelegen stad Omdurman was er artillerievuur te horen, zo meldden ooggetuigen op Twitter.

Lees meer »

KIJK. Feest aan de Bosuil: Antwerp-fans tellen af naar einde van de wedstrijd en dan gaat het dak eraf

Aan sfeer geen gebrek aan de Bosuil. Duizenden Antwerp-supporters zagen op het grote scherm hoe Vincent Janssen en Michel-Ange Balikwisha scoorden in de bekerfinale tegen KV Mechelen (2-0). Bij het doelpunt van de Nederlander moesten ze wel tweemaal vieren, aangezien de penalty hernomen moest worden. Aan het einde telde de menigte samen af naar het laatste fluitsignaal, waarna het grote

Lees meer »

Spanning voelbaar op eerste schooldag na dodelijk drama aan station van Zaventem: politie massaal aanwezig

Met een klein hartje beginnen de Zaventemse scholieren vandaag aan hun schoolweek. Het incident waarbij vrijdag een 23-jarige man overleed en een minderjarige zwaargewond raakte, zindert nog na. Na een vechtpartij kwamen de jongeren terecht op de sporen, waar ze geraakt werden door een trein. In verontrustende dreigberichten is te lezen hoe hun vrienden wraak willen nemen. Na overleg tussen

Lees meer »

Na vijf chemokuren en twee operaties vocht Robbie Hageman een laatste keer, maar kamp verliep niet zoals Nederlandse kickbokser dat wou

Twee operaties, 28 bestralingen en vijf chemokuren. De Nederlandse kickbokser Robbie Hageman (31) onderging het allemaal, maar wilde hoe dan ook in de ring afscheid nemen. Dat gebeurde zaterdagavond, en hoe. Nu gaat hij verder met het “belangrijkste gevecht in z’n leven”. Na z’n laatste chemokuur trekt hij op vakantie naar Italië. “Mijn ouders denken dat het misschien de laatste

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Als farmasector ouders van kleine Mauro niet helpt, is ze onze financiële steun dan nog waard?”

De ouders van een jongetje in het Gentse smeken de overheid om een peperduur geneesmiddel terug te betalen. “Dat die het been stijf houdt, mag hardvochtig lijken, maar dat is het niet”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dit dossier bewijst zelfs de deugdelijkheid van het systeem. Maar net als bij baby Pia wordt de druk door het farmabedrijf bij de maatschappij

Lees meer »

Onze biersommelier proeft de 9 goedkoopste pintjes uit de supermarkt: welke smaakt even lekker als Jupiler of Heineken?

Een goed, dorstlessend pintje smaakt bij iedereen, maar de laatste jaren geraakte de verkoop een beetje in verval. Dat tij begint weer te keren en zowel supermarkten als brouwers zien het aandeel van de pils opnieuw stijgen. Tijd om de goedkoopste pintjes uit de supermarkt eens onder de loep te nemen. Biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft 9 soorten pintjes uit 7

Lees meer »