Nieuwsfeed

Belgische onderzoekers ontdekken dat aanwezigheid van bepaald eiwit kans op overlijden aan covid voorspelt

Onderzoekers van de KU Leuven en UZ Leuven zijn erin geslaagd om een ‘immunologische voetafdruk’ van mensen die besmet waren met het coronavirus, in kaart te brengen. Daaruit blijkt dat de aanwezigheid van een bepaald eiwit de kans op overlijden aan het virus vergrootte.

Krantenkoppen in België

Ontbijten met staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand: “Begroting op juiste pad, maar werk is nog niet af”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is staatssecretaris voor Begroting en

Lees meer »

Guy Pearce maakt comeback in reboot van ‘Neighbours’

Guy Pearce (55) keert terug naar Ramsay Street. De Australische acteur zal opnieuw te zien zijn als Mike Young in de populaire soap ‘Neighbours’. Dat vertelt hij in de podcast ‘Channel Nine’s Good Weekend Talks’. De langlopende reeks werd vorig jaar stopgezet, maar werd gered door Amazon.

Lees meer »

“Dit is potverdekke het leven van onze dromen”, schreef Myrthe (25) nog. En toen maakte ze een fatale val

“We beleven het leven van onze dromen en potverdekke, dat kunnen we nog lang volhouden.” Myrthe (25) en haar vriend Mathias (26) waren sinds oktober vorig jaar op roadtrip langs de meest fotogenieke plekjes in Europa. In haar blog pende ze haar avontuur nauwkeurig neer. Zo konden familie en vrienden dankzij haar schrijfsels meegenieten van het avontuur. Tot het gisteren

Lees meer »

“U communiceert via Signal, het kanaal dat drugsdealers gebruiken”: hangt het lot van bpost-topvrouw aan zijden draadje nadat ze niet kon overtuigen in de Kamer?

Kan Audrey Hanard (37) aanblijven als voorzitster van de raad van bestuur van bpost? Gisteren moest ze toelichting geven bij haar rol in de malaise bij het postbedrijf, maar overtuigen deed ze niet. Haar innige band met de PS, de zweem van belangenvermenging… Over de echt netelige kwesties waren haar antwoorden niet concreet genoeg. “U bent vooral de ambassadrice van

Lees meer »

“Pesterijen, intimidatie, promotie voor eigen onderneming…”: hoe de klacht tegen ‘burn-out prof’ na meer dan acht maanden nog steeds niet tot gesprek leidde

Hoe kan het dat de Vrije Universiteit Brussel acht maanden na de officiële klacht nog geen gesprek heeft gehad met psychologieprofessor Elke Van Hoof? Een reconstructie van een klacht die meer dan een jaar geleden begon met een melding over een angstcultuur en gebrek aan integriteit, en uitmondde in getuigenissen over pesterijen, intimidatie, valse onderzoeksbevindingen en belangenvermenging.

Lees meer »

Schutter die acht mensen doodde in winkelcentrum in Texas mogelijk banden met extreemrechts : “Right Wing Death Squad”

De schutter die gisteren in de omgeving van een winkelcentrum in Texas het vuur opende is geïdentificeerd als de 33-jarige Mauricio Garcia. De federale autoriteiten onderzoeken nu of de schutter, die ter plekke werd doodgeschoten door een politieagent, banden had met extreemrechts. Bij de schietpartij kwamen acht mensen, waaronder verschillende kinderen, om het leven en minstens drie gewonde slachtoffers zijn

Lees meer »

Familie en vrienden leggen bloemen en knuffels neer voor slachtoffertjes gezinsdrama in Lommel: “Dit is zo triest. Dit had niet mogen gebeuren”

Heel wat kennissen, familie, klasgenootjes, of buurtbewoners passeerden woensdag aan het kanaal van Bocholt-Herentals in Lommel. De reden? Afscheid nemen van de vader en twee zoontjes die dinsdag om het leven kwamen nadat hun auto in het water terecht kwam. De vele knuffels, bloemetjes en kindertekening die langs het kanaal worden neergelegd, laten niemand onberoerd. “Gaan wij hen dan nooit

Lees meer »

Levensverhaal van Britse coronaheld “Captain Tom” wordt verfilmd

Het levensverhaal van de Britse coronaheld Tom Moore wordt verfilmd. "Captain Tom" liep op 99-jarige leeftijd 100 rondjes om zijn huis om geld op te halen voor de Britse gezondheidsdienst NHS. Hij werd zo een nationale beroemdheid. De biopic wordt geregisseerd door Richard Loncraine, bekend van de films Wimbledon en Firewall en de tv-serie Band of Brothers. De opnames beginnen

Lees meer »

Voor de illegale rave in Sint-Truiden, was er La Boum in Brussel: “En dat feestje zou ik zo opnieuw organiseren”

“We willen een scenario als dat van La Boum vermijden”, klonk het afgelopen weekend, toen Sint-Truiden letterlijk trilde tijdens het illegale ravefestival ‘Belgitek’. Welk scenario dat dan precies was? Eentje waarbij de politie wél met de grote middelen ingreep. Maar dat is ook logisch, vindt Dave Monfort — destijds één van de organisatoren van La Boum. “Wij boezemden de autoriteiten

Lees meer »