Nieuwsfeed

“Bloed, uitwerpselen en zweet”: acteur Jude Law stonk uren in de wind om koning Hendrik VIII te vertolken in “Firebrand”

De Britse acteur Jude Law heeft een apart hulpmiddel gebruikt om zich in te leven in zijn rol als Hendrik VIII: hij liet een parfum maken dat rook naar “bloed, uitwerpselen en zweet”. Hij vertolkt de Britse koning in de historische thriller “Firebrand”, over de laatste dagen van de koning en zijn zesde vrouw Katherine Parr. De film – en vooral de acteerprestatie van Law – wordt lovend onthaald op het Filmfestival in Cannes.

Krantenkoppen in België

Justin Trudeau gaat viraal met bijzondere pose in Zuid-Korea

Vlak voor Canadees premier Justin Trudeau naar Hiroshima trok voor de G7 bij te wonen, bracht hij nog een bezoekje aan Zuid-Korea. Daar ontmoette hij parlementsvoorzitter Kim Jin-pyo. Bij het fotomoment zorgde voor Trudeau voor heel wat hilariteit met zijn ‘manner legs’: hij zakt door zijn benen om even groot te zijn als Jin-pyo. De opmerkelijke pose is een Zuid-Koreaanse

Lees meer »

Vlaamse regering maakt “bouwvrij openruimtegebied” van 1.000 hectare aan woongebied en bedrijventerreinen 

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil zo’n 1.000 hectare aan zogenoemde waterproblematische harde bestemmingen herbestemmen als bouwvrij openruimtegebied. Vandaag zijn de eerste 12 dossiers goedgekeurd door de Vlaamse regering, en in totaal wil ze meer dan 120 dossiers laten goedkeuren. Het gaat om woongebied, woonuitbreidingsgebied, industrie- of recreatiegebied dat een nieuwe bestemming krijgt als watergevoelige open ruimte.

Lees meer »

“Harry zegt net niet: dit had Diana II kunnen zijn”: onze royalty-expert over de achtervolging van Harry en Meghan (en waarom hen dit niet slecht uitkomt)

De grootste vrees van prins Harry (38) is werkelijkheid geworden. Hij en Meghan (41) werden in de straten van New York twee uur lang achtervolgd door nietsontziende paparazzi. De wilde rit eindigde bijna catastrofaal. “In het persbericht zegt Harry net niet: dit had Diana II kunnen zijn”, zegt Wim Dehandschutter, royalty-expert van HLN en VTM Nieuws. Hij legt uit waarom

Lees meer »

Internationaal geprezen hervormer vervelt tot alleenheerser: in 20 jaar trok Recep Tayyip Erdogan alle macht naar zich toe

Turkije neemt nog geen afscheid van president Recep Tayyip Erdogan. Al 20 jaar is hij aan de macht (eerst als premier) en daar komt nu hoogstwaarschijnlijk nog een derde termijn als president bij. In die 20 jaar evolueerde Erdogan van een internationaal geprezen hervormer tot een echte autocraat. Na de mislukte staatsgreep in 2016 trok hij zowat alle macht naar

Lees meer »

Iconische ringen van Saturnus zijn aan het krimpen

Op dit moment bestuderen enkele van de krachtigste observatoria de ringen rond Saturnus. Al enige tijd weten astronomen dat de ringen langzaam eroderen en in de atmosfeer van Saturnus terechtkomen. Desondanks is het nog steeds onduidelijk hoe snel het ringsysteem krimpt. Gelukkig zal NASA’s James Webb Space Telescope (Webb) binnenkort dit intrigerende fenomeen onderzoeken en mogelijk nieuwe inzichten bieden.

Lees meer »