Nieuwsfeed

Daisy (60) moest job als leerkracht opgeven omdat ze darmziekte heeft: “De dringende toiletbezoeken blijven het moeilijkste”

Daisy Termont (60) lijdt aan colitis ulcerosa en getuigt welke invloed de chronische darmziekte heeft op haar leven. “Telkens weer moet je jezelf overwinnen om iets simpels als boodschappen te doen.” Wat brengt deze ziekte met zich mee? En wat kan je eraan doen?

Krantenkoppen in België

LIVE. Hoogspanning in de Kamer over voorstel natuurbeschermingswet

De discussie over de Europese natuurherstelwet heeft de regering-De Croo in vuur en vlam gezet. Dat ook premier De Croo ervoor pleitte om nieuwe regels voor en betere bescherming van de natuur in de koelkast te steken, zorgde bij de socialisten maar vooral bij de groenen voor furieuze reacties. Tijdens het vragenuurtje in de Kamer zal de discussie ongetwijfeld voor

Lees meer »

De Sutter wil kwijting van bestuurders Bpost uitstellen

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil de kwijting van de bestuurders van bpost uitstellen "tot duidelijk wordt dat hen niets te verwijten valt in alles wat naar bovenkwam de afgelopen weken". Die kwijting werd normaal woensdag besproken op de Algemene Vergadering, maar De Sutter wil dat bpost dat punt van de agenda haalt.

Lees meer »

Organisator van dragqueenshow in Sint-Truiden online belaagd: horecazaken bestookt met negatieve recensies

De horecazaken van een ondernemer uit Sint-Truiden zijn het mikpunt van een online haatcampagne. Ze worden belaagd met valse, negatieve recensies. De aanleiding is een diner met dragqueenoptreden dat de man vanavond organiseert in de voormalige Minderbroederskerk in de stad. De gecoördineerde actie komt uit de hoek van Schild & Vrienden. Google heeft de valse recensies intussen verwijderd.

Lees meer »

PVDA: “Kamer moet pensioenextra’s voor oud-Kamerleden terugvorderen”

Oppositiepartij PVDA vraagt de diensten van de Kamer om de terugvorderingsprocedure in te leiden van de pensioenextra’s die sommige oud-Kamerleden kregen. Daarnaast vraagt de partij ook onmiddellijk een einde te maken aan de voorkeursregeling. Nieuw juridisch advies dat de Kamer opvroeg, en waarover de communisten woensdag communiceren, besluit dat twee vrijstellingsmechanismen sinds 2011 illegaal zijn.

Lees meer »

Europese zeearenden nog steeds op vrijersvoeten in De Blankaart: “Ze maken aanstalten om te baltsen en namen al een nest van een buizerd in”

Twee Europese zeearenden, de grootste roofvogels van Europa, gingen vorige maand op date in natuurgebied De Blankaart in Diksmuide. Vandaag blijven de twee nog steeds trouw aan elkaar. Meer nog, conservator Guido Vandenbroucke, heeft met eigen ogen gezien dat ze op het nest van de buizerd zaten. Zijn ze aan het oefenen om een nest te maken? Het zou in

Lees meer »

Waarom peilt VRT NWS “De Stemming”?

Voor de vierde keer peilen VRT NWS en De Standaard in mei "De Stemming" in Vlaanderen. Het onderzoek bij zo’n 2.000 Vlamingen, onder leiding van Stefaan Walgrave van de Universiteit Antwerpen en Jonas Lefevere van de VUB, biedt elk jaar een beeld van wat er politiek leeft in Vlaanderen. En die momentopname wordt natuurlijk sterk gedicteerd door de actualiteit.

Lees meer »

KIJK. Oekraïense luchtafweer slaat “uitzonderlijk intense” aanvallen op Kiev af: dierentuin en auto’s getroffen door brokstukken

Luchtafweersystemen hebben afgelopen nacht achttien Russische luchtaanvallen op Kiev en andere plaatsen in Oekraïne afgeslagen, dat meldt opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten Valeriy Zaluzhnyi op Telegram. Op verschillende plaatsen in de hoofdstad vielen brokstukken van de neergeschoten raketten neer. Dat was onder andere het geval in een dierentuin, maar er werden ook auto’s en een onbewoond gebouw getroffen.

Lees meer »