Nieuwsfeed

Enige zwarte Republikein in Senaat daagt Trump uit

17:46 Tim Scott, een Republikeinse senator uit South Carolina, dingt mee naar de Republikeinse nominatie voor het Amerikaanse presidentschap. Of hij Donald Trump verslaat, is twijfelachtig.

Krantenkoppen in België

Iconische ringen van Saturnus zijn aan het krimpen

Op dit moment bestuderen enkele van de krachtigste observatoria de ringen rond Saturnus. Al enige tijd weten astronomen dat de ringen langzaam eroderen en in de atmosfeer van Saturnus terechtkomen. Desondanks is het nog steeds onduidelijk hoe snel het ringsysteem krimpt. Gelukkig zal NASA’s James Webb Space Telescope (Webb) binnenkort dit intrigerende fenomeen onderzoeken en mogelijk nieuwe inzichten bieden.

Lees meer »

LIVE GIRO. “Toch een linke affaire”: onze man in Italië overschouwt plan van Remco Evenepoel, die roze trui graag wil afstaan in eerste ‘bergrit’

Vandaag moeten de renners in de Giro een eerste keer hun klimmersbenen aanspreken, want de aankomst ligt bergop in Lago Laceno. Remco Evenepoel wil zijn roze trui graag (tijdelijk) kwijt, de vluchters zullen dus in de rij staan om een gooi te doen naar ritwinst en misschien wel de leiderstrui. Volg de etappe op de voet op deze pagina of

Lees meer »

Van prof- tot amateur: wat éten wielrenners om zo’n lange sportprestatie vol te houden? En kan een pintje na de rit kwaad of niet?

Remco Evenepoel zal het helaas niet worden, maar de wielrenner die de Giro d’Italia wint, heeft dat niet alleen aan zijn trainingsschema te danken. Ook wat er de voorbije weken op z’n bord lag, speelt een rol. “In de koers kan voeding hét verschil betekenen tussen winst en verlies, en ook als amateur is wat je eet belangrijk”, zegt sportdiëtiste

Lees meer »

Ruim 130 doden na overstromingen in Rwanda en Oeganda

Zware regenval en overstromingen hebben al 127 mensenlevens geëist in het Centraal-Afrikaanse Rwanda. In het noorden, zuiden en westen van Rwanda zijn reddingsteams aan de slag, en vele mensen worden geëvacueerd. In buurland Oeganda zijn volgens het Rode Kruis 6 doden gevallen.

Lees meer »

Stad Brugge laat ambtenaar de bijna 1.000 Airbnb-verblijven controleren: “Een bewoner verhuurde zijn sociale flat in de weekends”

Momenteel telt Brugge maar liefst 950 appartementen of huizen die via online platformen zoals Airbnb worden verhuurd. Dat is maar liefst 30 procent meer dan zes jaar geleden. Maar hoe kijkt de Brugse hotelsector naar die evolutie? En plant de stad maatregelen? “We sturen nieuwe verhuurders steeds een aangetekende brief als we merken dat ze geen aanvraag hebben ingediend”, zegt

Lees meer »

VN: “Elke week tien mensen geëxecuteerd in Iran”

Volgens de Verenigde Naties zijn dit jaar in Iran al minstens 209 mensen geëxecuteerd. Dat komt neer op tien mensen per week, meldt Volker Türk, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN. Het exacte aantal ligt waarschijnlijk nog hoger, maar is moeilijk vast te stellen omdat de autoriteiten weinig transparant zijn. Zaterdag werd nog een Iraniër met een

Lees meer »