Nieuwsfeed

Enkele seconden nadat hij eendjes hielp oversteken, werd deze papa doodgereden voor de ogen van zijn kinderen

Een Amerikaanse man is afgelopen week aangereden nadat hij een familie eenden hielp een drukke weg over te steken. “Hij was de enige die uitstapte om te helpen.”

Krantenkoppen in België

Sammy Mahdi confronteert online hater in ‘Helden van het internet’: “Mijn vriendin vreesde lang dat hij echt iets van plan was”

“Het ergste moet nog komen, ik kom je halen…” Het is maar één van de vele dreigementen die Sammy Mahdi (34) krijgt op het internet. In het nieuwe programma van Eric Goens, ‘Helden van het internet’, ging de CD&V-voorzitter voor het eerst ook de confrontatie aan met zo’n zure predikant. In dit gesprek vertelt Mahdi hoe hij die confrontatie heeft

Lees meer »

KIJK. Ouders en collega’s verrassen ‘Tante Kim’ van geschorste crèche na dood baby: “Dankzij hen heb ik de moed om verder te doen”

Zestig ouders en collega’s hebben onthaalmoeder Kim Debruyne woensdagavond een hartverwarmend verrassingsbezoekje gebracht. Haar kinderopvang is preventief geschorst na de dood van een baby, maar alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden. Om haar te steunen, trokken ze met witte rozen en knutselwerkjes naar haar huis, waar ‘Tante Kim’ een warm applaus kreeg. En dat pakte haar overduidelijk.

Lees meer »

Tweedeverblijftaks van kustgemeente Knokke onwettig verklaard

Het hof van beroep in Gent heeft in een arrest de tweedeverblijfstaks van de gemeente Knokke onwettig verklaard. Het hof besliste dat de taks discriminerend is ten opzichte van mensen die gedomicilieerd zijn in de gemeente, want zij betalen geen aanvullende gemeentebelasting. Consumentenorganisatie Testaankoop reageert tevreden.

Lees meer »

Premier Nieuw-Zeeland ziet toekomst als republiek

Volgens de Nieuw-Zeelandse eerste minister Chris Hipkins moet Nieuw-Zeeland, dat nu deel uitmaakt van het Britse gemenebest en dus ook koning Charles III als staatshoofd heeft, in de toekomst een republiek worden. Hij doet die uitspraak op enkele dagen van de kroning van Charles, zaterdag in Londen. Concrete stappen in die richting zal Hipkins vooralsnog echter niet zetten, benadrukte hij.

Lees meer »