Nieuwsfeed

Google voorspelt met AI-model nu ook overstromingen van Belgische rivieren

Google verspreidt voortaan overstromingsvoorspellingen voor een aantal rivieren in België. Die kijken tot zeven dagen vooruit, zegt het technologiebedrijf. Google gebruikt daarvoor artificiële intelligentie (AI).

Krantenkoppen in België

Marc Overmars geeft in vooruitblik naar bekerfinale update over gezondheid na licht hartinfarct: “Ik voel me goed, maar het kost tijd”

Directeur Voetbalzaken van Antwerp Marc Overmars heeft in een vooruitblik naar de bekerfinale ook een korte update gegeven over zijn gezondheid, nadat hij eind vorig jaar een licht hartinfarct kreeg en in het ziekenhuis kwam te liggen. “Ik voel me goed, maar het kost wel tijd”, zegt de Nederlander, die de kansen op bekerwinst op “fiftyfifty” inschat.

Lees meer »

Sciencefictionfilm werd nooit gemaakt, maar ‘James Bond’-actrice Eva Green krijgt toch haar geld: “De rechter heeft bevestigd dat ik geen hysterische vrouw ben”

Een opmerkelijke overwinning voor Eva Green (42). De actrice verleende in 2019 haar medewerking sciencefictionprent ‘A Patriot’, maar die productie zag nooit het levenslicht. Een rechter oordeelde nu dat de Franse ster alsnog recht heeft op het indertijd afgesproken loon. Dat maakt Green net geen miljoen euro rijker. “Ik ben in opstand gekomen tegen pesters”, aldus Green op Instagram. “En

Lees meer »

Toby Alderweireld zal klacht indienen na wansmakelijke haatberichten, Antwerp-CEO Jaecques: “Mensen die dit doen, horen gestraft te worden”

Toby Alderweireld kreeg na Antwerp-Genk af te rekenen met haatdragende berichten op Instagram. “Deze week is uw dochter vermist” en “winnen zonder scheids aan uw kant, kunt ge niet he kanker dikzak”, kreeg de verdediger onder meer toegestuurd. Alderweireld stapt naar de politie en dient klacht in, zo bevestigde Antwerp-CEO Sven Jaecques in een gesprek met Maarten Breckx.

Lees meer »

OPROEP. Hield jij na een breuk toch nog contact met je plusouder?

“Mijn pluszoon zie ik niet meer, dat is zo moeilijk.” Openhartig getuigde Niels Destadsbader over zijn relatiebreuk in ‘Viva La Feta’. Daarbij gaat soms ook het contact met pluskinderen verloren. Meestal is er immers geen enkele regeling en ligt de keuze bij het kind. Wil het (later) nog de persoon zien die soms jaren mee de zorg op zich genomen

Lees meer »

LIVE GIRO. Contador verkent loodzwaar parcours: “Mamma mia” – kijk straks live op VTM naar de beestachtige klimtijdrit!

De allesbeslissende klimtijdrit in de Giro. Het parcours is 18,6 kilometer lang en heeft de Monte Lussari als beestachtige scherprechter. De klim is 7,3 kilometer lang en stijgt 12,1 procent gemiddeld. In het begin zijn er stroken van ruim 20 procent. Wuyts: “Wie niet goed indeelt, kan een geweldige klap krijgen.” Verspeelt Geraint Thomas nog het roze? Volg het hieronder

Lees meer »

KIJK. “Hij werd achtergelaten als een sigarettenpeuk”: Courtois (met scheurtje in triceps?) voorkwam met drie erg straffe saves nog grotere pandoering

Zonder Thibaut Courtois (31) had de averij nog veel groter geweest. Met drie topreddingen hield hij Erlind Haaland (22) – wat vloekte die – van een goal. En dan nog met een klein scheurtje in de triceps, zo meldt de Spaanse krant ‘Marca’. “Door zijn ploegmaats achtergelaten als een sigarettenpeuk”, klinkt het ook. Courtois: “De kleine dingen zaten niet mee.

Lees meer »

“Je verliest tot een halve liter zweet per nacht”: met dit eenvoudig trucje krijg je een geel hoofdkussen weer stralend wit

Ben jij de persoon in huis die het beddengoed vervangt? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat de hoofdkussens er na een tijdje nogal geel beginnen uit te zien. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? En belangrijker: hoe krijg je de vlekken weer weg? Wij vroegen het aan schoonmaakexpert Suus Sengers. “Je kan je kussens ook beschermen tegen die verkleuring.”

Lees meer »

Tweede autopsierapport bevestigt: Tyre Nichols (29) stierf aan hersentrauma door extreem politiegeweld

De 29-jarige Tyre Nichols kwam in januari om het leven tijdens een hardhandig politieoptreden in Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee. Uit het autopsierapport, dat vandaag werd bekendgemaakt, blijkt dat de man overleed aan de gevolgen van een ernstig hersentrauma. Ook had hij zware kneuzingen en andere verwondingen over zijn hele lichaam. “Ze hebben hem doodgemarteld”, vertellen de advocaten van

Lees meer »