Nieuwsfeed

Kiest Lewis Hamilton voor Ferrari? Onze F1-watcher wikt en weegt: “Hij wil geen tijd meer verliezen”

Ferrari trekt aan de mouw van Lewis Hamilton. Met de aantrekkingskracht van 46 miljoen euro. Maar hoe geloofwaardig is het ophefmakende formule 1-gerucht dat in de Britse pers werd gelanceerd? Een transfer van Hamilton zou immers andere dominoblokjes omduwen die wel wat werk vergen om recht te zetten.

Krantenkoppen in België

Jaap Reesema staat voor het eerst solo in de Lotto Arena

Het gaat hard voor Jaap Reesema. De Nederlandse zanger, die bij ons bekend werd als gastzanger van Regi, zal op zaterdag 30 maart 2024 voor het eerst solo optreden in de Lotto Arena. Het nieuws komt er nadat zijn Nederlandse debuutalbum ‘Als Je Voor Mij Staat’ al weken bovenaan prijkt in de hitlijsten in België en Nederland. Op dit moment

Lees meer »

Rusland meldt explosies in Loehansk: zes kinderen gewond, gebruikte Oekraïne eerste keer nieuwe raket?

Volgens de Russische autoriteiten hebben zich vrijdag twee zware explosies voorgedaan in de stad Loehansk, in het oosten van Oekraïne. Op sociale media zijn beelden te zien van dikke rookwolken in de stad, maar die konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Daarbij raakten zes kinderen gewond. Mogelijk zette het Oekraïense leger voor het eerst een nieuwe soort van raket in, waarmee

Lees meer »

DE PERFECTE MOORD. In wiens handen viel Lieve (13) veertig jaar geleden? “Dezelfde handen die een rode roos naast haar lichaam achterlieten”

Twee maanden lang zocht Dentergem in 1984 naar Lieve Desmet (13), tot haar lichaam gevonden werd in een veld. Bijna veertig jaar lang zoekt Dentergem intussen naar het antwoord op de vraag wie het onschuldige meisje wurgde. Zit een spoorloze cafébaas er voor iets tussen? Wie liet een mysterieuze brief achter bij de burgemeester? En nam meneer pastoor een groot

Lees meer »

Jaar cel voor jeugdvoetbaltrainer die door tiener in val werd gelokt met seksdate: rechtbank beveelt onmiddellijke aanhouding

Een 55-jarige jeugdvoetbaltrainer uit Beveren heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grooming. Opmerkelijk: de vijftiger werd geklist nadat hij door een tiener naar Oostende werd gelokt, zogezegd voor een seksdate met een twaalfjarige. Naar eigen zeggen wilde J.D. de jongen “enkel een luisterend oor bieden”. De rechtbank beval maandag zijn onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

Jaar na dodelijk ongeval zijn rekeningen van Crikette nog steeds geblokkeerd: “Ik ben bijna alles kwijt: mijn man, mijn zoon en ons geld”

De rekeningen van weduwe Crikette Viandante zijn nog altijd geblokkeerd nadat ze een jaar geleden haar grote liefde verloor bij een ongeval in Tongeren. Op Moederdag 8 mei 2022, zestien maanden na het overlijden van haar zoon Alan, is ook haar man en grote steun Sergio Salieri (57) gestorven. “Ik ben op korte tijd bijna alles verloren: mijn man, mijn

Lees meer »

Groen wil ervoor knokken

12:23 Dat ook Kristof Calvo afhaakt, illustreert de malaise bij de groenen. Die fungeren opnieuw als boksbal in de nationale politiek en dat dreigt hen kopje-onder te duwen zoals na het paars-groene avontuu…

Lees meer »

Voor en na: nieuwe satellietfoto’s tonen de vernieling van Bachmoet

Al maanden proberen de Russen, vooral Wagner-huurlingen, de Oekraïense stad Bachmoet in te nemen, ondanks de beperkte strategische waarde ervan. Er blijft amper iets over van de symbolische plek: satellietbeelden tonen hoe scholen, kunstencentra, winkels en hele woonwijken tot puin zijn herleid. Voor het begin van de oorlog woonden er 75.000 mensen, vandaag verblijven er nog 4.000 burgers. 

Lees meer »

Plaatsvervangend jurylid op terreurproces ziek

Op het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 is het tiende plaatsvervangende jurylid ziek. Voorzitster Laurence Massart kondigde aan dat hij vervangen wordt. Nog maandag blijkt dat de familie van beschuldigde Mohamed Abrini niet zal komen getuigen.

Lees meer »

De podcast van Julie Van den Steen is al 70.000 keer beluisterd. “Heel de tijd kippenvel en tranen in mijn ogen”

Vorig jaar verloor Julie Van den Steen (30) haar kindje tijdens haar zwangerschap. Daar heeft ze een intieme podcast over uitgebracht, die nu al bovenaan de lijst met de meest beluisterende podcasts staat. En bovenal wordt de presentatrice overspoeld door warme reacties. “Verhalen van lotgenoten horen doet deugd. Het geeft het gevoel dat je toch niet alleen bent.”

Lees meer »

Fiberklaar verdubbelt aanleg glasvezel in afgelopen zes maanden

Fiberklaar, een van de partnerbedrijven die voor Proximus het fibernetwerk uitrolt, heeft de afgelopen zes maanden de aanleg van het glasvezelnetwerk in Vlaanderen verdubbeld. Dat meldt de joint venture van Proximus en het Zweedse EQT donderdag in een persbericht. Fiberklaar heeft in totaal al meer dan 2.200 kilometer glasvezelnetwerk aangelegd.

Lees meer »