Nieuwsfeed

KIJK. Erling Haaland steelt de show op titelfeest Man City, Michèle Lacroix gooit aan de zijde van De Bruyne hoge ogen

En of ze bij Manchester City de derde opeenvolgende titel stevig gevierd hebben. Kevin De Bruyne (31) en vrouw Michèle Lacroix (29), in gewaagde outfit, trokken met de andere spelers van de Citizens naar een nachtclub om verder de bloemetjes buiten te zetten. Al had Erling Haaland (22), die een bizarre vestimentaire keuze maakte, (even) andere plannen.

Krantenkoppen in België

Renovatie waterspaarbekken Kluizen start in het najaar: “Klanten hoeven niet te vrezen dat er geen water meer uit de kraan komt”

Na meer dan 50 jaar heeft het oudste van de twee waterspaarbekkens in Kluizen bij Evergem een opknapbeurt nodig. De folie is aan vervanging toe en het opgestapelde slib moet worden afgevoerd. Tijdens de werken wordt water van elders aangevoerd, zodat de waterbevoorrading niet in het gedrang komt. Daardoor kunnen de werken ook sneller gebeuren en gaan ze minder kosten.

Lees meer »

Twee van de zeven Tsjetsjeense terreurverdachten blijven aangehouden, uitstel voor 4 andere verdachten

De zeven terreurverdachten die vorige week zijn opgepakt zijn voor de raadkamer verschenen. Daar is beslist dat twee van de zeven verdachten aangehouden blijven. Eén verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. Voor vier van de zeven verdachten kon de raadkamer geen beslissing nemen. Zij konden niet naar de raadkamer in Brugge worden gebracht omdat er te weinig veiligheidspersoneel was.

Lees meer »

“We verstaan elkaar prima, maar er is blijkbaar toch een barrière”: waarom een Belgisch-Nederlandse productie niet altijd werkt

Meer budget en een grotere afzetmarkt. Een samenwerking tussen Belgische en Nederlandse producenten mag dan erg veel voordelen hebben, het is ook allesbehalve evident. “Sterker, het is heel moeilijk”, klinkt het bij het Nederlandse Algemeen Dagblad, dat onderzocht wat de valkuilen van zo’n internationale samenwerking zijn. En waarom lijken we daar dan toch steeds vaker opnieuw voor te kiezen, zoals

Lees meer »

Er zit nóg een Belg onschuldig in de cel – of toch volgens zijn ouders: “Tanguy kreeg levenslang in Cambodja, na een leugen en een schijnproces”

Nu Olivier Vandecasteele na 15 maanden in een Iraanse cel terug thuis is, vatten de ouders van Tanguy Taller (42) uit Brugge opnieuw moed. Ook hun zoon zit, volgens hen toch, onschuldig in de cel. Niet in Iran op verdenking van spionage, wel in Cambodja wegens drugssmokkel. “Tanguy moet al 56 maanden op een betonblok slapen.” Maar hem vrij krijgen,

Lees meer »

Met 578 miljoen euro kan wachtlijst van personen met handicap in 2029 verdwijnen, Open Vld’er: “Volgende regering moet keuzes maken”

Vlaanderen kan de wachtlijsten voor personen met een handicap in de volgende legislatuur wegwerken, maar moet daarvoor een budgettair pad uitstippelen dat oploopt tot 578 miljoen euro extra in 2029. Dat heeft Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) berekend. Volgens hem is dat pad haalbaar, op voorwaarde dat de regering snoeit in de subsidies en zich beperkt tot haar

Lees meer »