Nieuwsfeed

Pascale Van Damme nieuwe voorzitter Belgische voetbalbond

16:22 Topmanager Pascale Van Damme promoveert van bestuurslid tot voorzitter van de Belgische voetbalbond. Haar voorganger Paul Van den Bulck nam vorige week ontslag. Van Damme moet op zoek naar een nieuwe …

Krantenkoppen in België

Hoe weet je of je een hartinfarct krijgt? “Mensen denken dat ze indigestie of een verkoudheid hebben en zoeken te laat hulp”

In onze weekendkrant vertelde Marc Overmars, de technisch directeur van eersteklasser Antwerp, over de hartaanval die hij een tijdje geleden gehad heeft. Opvallende quote in het gesprek was dat zijn hart voor 45 procent afgestorven is. Wat is een hartinfarct precies? Hoe voel je het? En wat doe je eraan om het te vermijden? Professor dokter Walter Desmet, interventiecardioloog aan

Lees meer »

Van een seksprotest in Moskou naar de oorlog in Bachmoet: deze activist van Pussy Riot trekt nu op met Oekraïense soldaten

Het was een opmerkelijke video die er zaterdagavond verscheen uit Bachmoet. Die toonde Oekraïense soldaten in het westen van de stad, enkele uren nadat de Russen daar victorie hadden gekraaid. “De strijd gaat voort”, zwoer één van hen. Hij is zelf geen Oekraïner, maar een Rus. Een activist die eerder al het voetbalveld bestormde tijdens de WK-finale in Moskou, deel

Lees meer »

KIJK. Ouders en collega’s verrassen ‘Tante Kim’ van geschorste crèche na dood baby: “Dankzij hen heb ik de moed om verder te doen”

Zestig ouders en collega’s hebben onthaalmoeder Kim Debruyne woensdagavond een hartverwarmend verrassingsbezoekje gebracht. Haar kinderopvang is preventief geschorst na de dood van een baby, maar alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden. Om haar te steunen, trokken ze met witte rozen en knutselwerkjes naar haar huis, waar ‘Tante Kim’ een warm applaus kreeg. En dat pakte haar overduidelijk.

Lees meer »

KIJK. 7 jaar geleden nam Aaron Blommaert als tiener zelf deel aan ‘The Voice Kids’, nu mag hij het programma presenteren

Er komt een gloednieuw seizoen van ‘The Voice Kids’ aan en daar horen dit jaar ook twee nieuwe presentatoren bij. De Tovenaar uit ‘The Masked Singer’, Aaron Blommaert en ‘Blind Gesprongen’-presentatrice Nora Gharib zullen de kids dit jaar naast het podium ondersteunen. “Het is heerlijk om te zien hoe die kinderen zich smijten en genieten van op te treden met

Lees meer »

“Mijn nummer ‘Leef’ is ouwelullenmuziek”: fans en kenners vernietigend over muzikale wending van André Hazes jr.

“Ik sta bekend als een volkszanger, maar ik wil eigenlijk een popzanger zijn.” André Hazes jr. zette groots in op wat zijn verslavingsproblematiek zijn muzikale comeback moest worden. Maar die comeback blijkt nu een flop. De ticketverkoop van zijn optreden in de Nederlandse Ahoy slabbakt en ook zijn single scheert geen hoge toppen. En dat heeft Hazes vooral aan zichzelf

Lees meer »

Ex-politieman krijgt half jaar cel met uitstel voor tonen van wapen bij verkeersdiscussie in Peer

Een 46-jarige ex-politieman uit Bree is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een half jaar cel met uitstel en een boete van 1.600 euro wegens onwettige wapendracht. Hij had op 17 september 2022 tijdens een verkeersdiscussie in Peer zijn dienstwapen, een Glock, getoond. Bij verder onderzoek vond de lokale politie een telescopische wapenstok, een 9 millimeter patroon, zijn politiearmband en pepperspray.

Lees meer »