Nieuwsfeed

Politie voert onderzoek naar overlijden van jonge vrouw in Sint-Niklaas: “Alle pistes liggen nog open”

De politie onderzoekt het overlijden van een jonge vrouw uit Sint-Niklaas. Ze werd dood aangetroffen in haar woning in de Schoolstraat. “Het onderzoek loopt volop en alle mogelijke pistes worden onderzocht”, zegt woordvoerster Kim Maes van lokale politie Sint-Niklaas.

Krantenkoppen in België

Gemiddeld studentenkot kost volgend jaar 514 euro per maand: “Je zal maar 3 kinderen hebben die op kot willen”

Een kot in een Vlaamse studentenstad wordt volgend academiejaar 13,46 procent duurder. Dat zegt Kristophe Thijs, directeur van de beroepsvereniging van vastgoedmakelaars CIB op basis van de eerste afgesloten contracten. Vorig academiejaar kwam er al eens 6,84 procent bij, zo zit je aan een prijsstijging van 20 procent op twee jaar tijd. “Dat komt niet alleen door de gierende inflatie,

Lees meer »

Jamie Lynn, zus van Britney Spears, maakt na 15 jaar comeback in vervolg op populaire Nickelodeon-reeks ‘Zoey 101′

Ze is niet alleen gekend als de zus van Britney Spears, Jamie Lynn Spears (32) was ook ooit zelf een opkomende tienerster, dankzij haar hoofdrol in de Nickelodeon-reeks ‘Zoey 101′. Maar de populaire tienerserie stopte abrupt in 2008, toen Jamie Lynn op 16-jarige leeftijd zwanger bleek te zijn. Maar nu, vijftien jaar later, zal Spears haar comeback maken. ‘Zoey 101′

Lees meer »

ASSISEN. Tom ‘Spier’ Debaille kent zijn straf: “Hij heeft zijn vader in diens eigen bloed kapot geschopt tot hij letterlijk in stukken brak en stikte”

Levenslange opsluiting. Dat is de straf die het assisenhof van West-Vlaanderen heeft opgelegd aan Tom ‘Spier’ Debaillie, voor de oudermoord op zijn vader Frans. Hof en jury gingen daarmee in op de strafeis van de aanklager en aanvaardden geen enkele verzachtende omstandigheid. De verdediging had daar wél op aangedrongen.

Lees meer »

“Million Dollar Island is afstandelijke en plat commerciële televisie”

Afgelopen week kon je op VTM2 naar de eerste aflevering van ‘Million Dollar Island’ kijken. In het survivalprogramma sturen presentatoren Ingeborg en Dennis Van Der Geest 100 wildvreemden naar één onbewoond eiland, waar ze moeten overleven in de wildernis. De eerste aflevering kon slechts op een magere 99.000 kijkers rekenen. “Ik vind het ook plat commerciële televisie”, vindt showbizzjournaliste Desna

Lees meer »

Ecuadoraanse president Lasso ontbindt parlement

Terwijl er een afzettingsprocedure tegen hem liep, heeft de Ecuadoraanse president Guillermo Lasso het parlement ontbonden. De kiescommissie zal binnen de zeven dagen een datum voor nieuwe verkiezingen aankondigen, deelt het kabinet van de president woensdag mee. De conservatieve president kan intussen per decreet regeren.

Lees meer »

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts schrapt ruim 100 onderwijsregels om papierwerk voor scholen te verminderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft maandag een pakket maatregelen voorgesteld waarmee de administratieve last voor leerkrachten en scholen verminderd moet worden. De minister schrapt onder meer ruim 100 artikelen in de onderwijsregelgeving en probeert meer duidelijkheid te scheppen over welke documenten een school moet bijhouden voor de onderwijsinspectie en welke niet.

Lees meer »