Nieuwsfeed

Uit vliegtuig geplukte Wit-Russische dissident krijgt plots gratie

18:28 De journalist Roman Protasevitsj, die twee jaar geleden op bevel van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko uit een vliegtuig gesleurd werd, heeft plots gratie gekregen. Eerder deze maand we…

Krantenkoppen in België

Scherpe debatten over klimaat zinderen na in de mailbox van de nieuwsombudsman

Anuna De Wever en Maarten Boudry debatteerden deze week in de studio bij Phara de Aguirre over zin en onzin van economische “degrowth” of “ontgroei” om het klimaat te redden. Een Europese wet over natuurherstel veroorzaakt politieke onrust tot in de federale regering. Klimaat, biodiversiteit en natuurherstel zitten op het snijvlak van wetenschap en politiek. Activisten, academici en beleidsmensen zijn

Lees meer »

Man (26) onder invloed jaagt motorhome de haag in en strandt tegen paal: “Het werd plots zwart voor zijn ogen”

Het zal een tijdje duren en veel moeite vragen vooraleer Kevin G. uit Kortrijk z’n rijbewijs kan terugkrijgen. Na een nachtje spelletjes spelen met vrienden, waarbij ook wel wat alcohol werd gedronken, veroorzaakte hij in Menen een grote ravage bij een ongeval. Zijn advocate vroeg om de Kortrijkzaan een sensibiliseringscursus op te leggen. “Ik twijfel of zo’n cursus uw cliënt

Lees meer »

COLUMN. Voor levende legenden is er in de Vlaamse Canon geen plaats. “Geachte heer Merckx, wij hopen u te mogen verwelkomen in onze volgende editie”

Columnist Jan Segers legt de paradox van de Vlaamse Canon bloot. “Kandidaten moeten dood zijn. Dat zorgt voor cynische toestanden. Waren Wielemie en Yasmine niet voortijdig gestorven, dan stonden ze nu niet in de Canon. Een levende legende als Eddy Merckx daarentegen heeft nood aan een infarctje wil hij in een volgende editie zijn rechtmatige plaats opeisen.”

Lees meer »

VS vermoeden Oekraïense hand in aanval op Kremlin

Amerikaanse functionarissen vermoeden dat de droneaanval op het Kremlin eerder deze maand georkestreerd was door een Oekraïense speciale militaire eenheid of de inlichtingendienst. Dat schrijft The New York Times donderdag op basis van inlichtingen van de CIA over zowel Oekraïens als Russisch communicatieverkeer.

Lees meer »

Experts niet mals voor migratieplannen Vooruit: “Doel is om extreemrechts publiek aan te trekken”

De voorstellen van Vooruit rond migratie worden niet op gejuich onthaald door de experts. “Dit is gebaseerd op wantrouwen en is op sommige punten juridisch wankel”, zegt Ellen Desmet, professor migratierecht aan de UGent. “Deze voorstellen zijn bedoeld om een extreemrechts publiek aan te trekken”, stelt Ilke Adam, codirecteur van het onderzoekscentrum voor migratie aan de VUB.

Lees meer »