Nieuwsfeed

Auteur E. Jean Carroll dient nieuwe klacht in tegen Trump wegens smaad

Nauwelijks twee weken nadat Donald Trump werd veroordeeld tot het betalen van een forse schadevergoeding wegens seksueel misbruik en smaad, onderneemt auteur E. Jean Carroll opnieuw juridische stappen tegen de vroegere Amerikaanse president.

Krantenkoppen in België

Maxime (50) voert juridische strijd tegen transportfirma, maar wordt nu zelf veroordeeld tot 4 maanden cel: “De waanzin nabij”

Maxime Ceragioli (50) uit Sint-Niklaas voert al jarenlang een juridische uitputtingsslag tegen het transportbedrijf recht tegenover zijn deur. Hij krijgt nu zelf een celstraf van vier maanden voor het belemmeren van een vrachtwagen die het bedrijf wou oprijden. “Die chauffeur had plaats genoeg. Ze kon gewoon niet met een vrachtwagen rijden”, vertelt Maxime.

Lees meer »

“Ik voelde dat ik muzikaal was, maar ik durfde de stap niet te zetten”: trailer docureeks Metejoor gelost

Fans van Joris ‘Metejoor’ Van Rossem opgelet! De vierdelige Streamz-docu ‘Met De Joris’ is in aantocht. Hierin legt de Kempense zanger zijn ziel bloot en krijgen de liefhebbers een exclusieve inkijk in zijn leven, zowel op als naast het podium. De docu volgt de veroveringstocht van de voormalige leerkracht doorheen Vlaanderen én Nederland. Ook komen de Nederlandse sterren Emma Heesters

Lees meer »

Topdokter Guy T’Sjoen over de negatieve reacties op draagmoederschap zoon: “Als we Maximiliaan zien, zijn ze meteen vergeten”

De liefde voor zoon Maximiliaan is immens. De felicitaties legio. En toch kent de roze wolk van topdokter Guy T’Sjoen (52) en z’n echtgenoot Milan Vansevenant (35) ook een schaduwkantje. In Play4-programma ‘Helden van het internet’ – en ook hier in dit gesprek – vertelt hij over de minder mooie commentaren die de keuze voor draagmoederschap met zich meebracht en

Lees meer »

Britse coronaheld Tom Moore krijgt eigen film

De Britse coronaheld Tom Moore, die in 2020 op 99-jarige leeftijd honderd rondjes om zijn huis liep om geld op te halen voor de Britse gezondheidsdienst NHS, krijgt een eigen film. Dat melden Britse media. De biopic wordt geregisseerd door Richard Loncraine, die eerder ook de films Wimbledon en Firewall en de tv-serie Band of Brothers maakte. De opnames beginnen

Lees meer »

Provincie Oost-Vlaanderen gaat ruimtelijk beleidsplan hertekenen na protest van burgemeesters Vlaamse Ardennen

De provincie Oost-Vlaanderen voert het nieuwe provinciaal ruimtelijk beleidsplan af. In dat plan dat nog maar pas bekend raakte, moesten in de Vlaamse Ardennen alleen al 15.000 woningen plaats ruimen voor natuur. Dat botste op groot protest van heel wat burgemeesters. Daarom besliste gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, An Vervliet, om het plan te hertekenen. Het openbaar onderzoek over het beleidsplan

Lees meer »

Proefprojecten rond digitaal statiegeld gaan van start

Op de Corda Campus in Hasselt gaat dinsdag een proefproject rond digitaal statiegeld van start. Op 30 mei volgt nog een tweede, ander proefproject in het KBC-hoofdkantoor in Leuven. Bedoeling van beide projecten is na te gaan wat haalbaar is en gebruiksvriendelijk voor de consumenten.

Lees meer »