Nieuwsfeed

Belg laat hogere rente op spaargeld links liggen

De Belgen maken maar nauwelijks de overstap naar andere, kleinere banken, die doorgaans meer rente op het spaargeld bieden. Dat blijkt vandaag uit cijfers die in de kranten ‘De Tijd’, ‘L’Echo’ en ‘Le Soir’ staan.

Krantenkoppen in België

RECENSIE. Authentiek, bevrijdend en speels: Sam Smith bevestigt status als Queer-icoon in het Sportpaleis

De ingetogen artiest die uitblonk in emotionele ballads bestaat niet meer. Zoveel is duidelijk na de indrukwekkende passage van Sam Smith (30) – die zich identificeert als non-binair en de voornaamwoorden ‘die’ en ‘hun’ verkiest – in een bomvol Sportpaleis. De Britse singer-songwriter brak vrijdagavond volledig los van alle gendernormen, gaf zich letterlijk en figuurlijk bloot én trakteerde 18.000 zielen

Lees meer »

Vlaams Parlement zet licht op groen voor Leersteundecreet als vervanger voor M-decreet

Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor het Leersteundecreet, de vervanger van het veelbesproken M-decreet. Het nieuwe decreet van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) moet ingaan op 1 september 2023. De Vlaamse regering maakt er jaarlijks 195 miljoen euro voor vrij. Oppositiepartijen Vlaams Belang en Vooruit onthielden zich bij de stemming, Groen en PVDA stemden tegen.

Lees meer »

Islamoloog Tariq Ramadan vrijgesproken van verkrachting

Tariq Ramadan is woensdag door de correctionele rechtbank van Genève vrijgesproken van verkrachting. De islamoloog zou een vrouw in oktober 2008 in een hotelkamer in Genève tot seks gedwongen en verkracht hebben. De rechtbank oordeelde echter dat er geen bewijzen waren. Ramadan heeft altijd zijn onschuld volgehouden. De vrouw kondigde meteen aan dat ze beroep zou aantekenen.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Wie de demarche van Alexander De Croo wil begrijpen, moet niet alleen naar Europa kijken, maar ook naar Brakel”

“De demarche van Alexander De Croo als premier zorgt voor woede binnen zijn eigen regering. De verwijten vliegen in het rond. Om zijn houding te begrijpen, moet je niet enkel naar Europa kijken. Ook naar Brakel: de achtertuin van de premier”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Daar is vandaag ook heisa over groene goedbedoelde plannen.”

Lees meer »