Nieuwsfeed

Russen in Bachmoet dreigen als ratten in de val te zitten

Zelfs de verovering van Bachmoet legt de verdeeldheid bloot binnen de militaire gemeenschap in Rusland. De harde nationalisten, onder leiding van Igor Girkin, wijzen op de grote risico’s voor het Russische leger.

Krantenkoppen in België

Trump verwart ex-vrouw met zijn aanklaagster E. Jean Carroll

Een bizar moment tijdens de getuigenis van Donald Trump op het proces over verkrachting en laster dat E. Jean Carroll heeft aangespannen tegen de ex-president. Op een video is te zien hoe Trump wijst naar Carroll op een foto en er zijn tweede vrouw Marla Maples in herkent. Trump ontkent in alle talen dat hij Carroll zou verkracht hebben, onder

Lees meer »

1 mei is dit jaar van iedereen

14:10 Voor het eerst klimmen ook premier Alexander De Croo (Open VLD) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op 1 mei op het podium. De boodschap klinkt overal hetzelfde: we moeten meer mensen aan h…

Lees meer »

Adidas’ vloek van Kanye

15:35 Andermaal staan de cijfers van Adidas in het teken van zijn Amerikaanse kwelgeest Kanye West. Wat gebeurt er met de overschotten van de populaire Yeezy-sneakers? De Belgische holding GBL, die 7,1 proc…

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor vraagt intrekking vluchtelingenstatus van aangehouden Irakees: “Geen plaats voor terroristen in onze samenleving”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft de intrekking gevraagd van de erkenning als vluchteling van de 43-jarige Irakees die woensdag in Hasselt is opgepakt op verdenking van terrorisme en oorlogsmisdaden. “Goed werk van het parket”, reageert de staatssecretaris. “Er is geen plaats voor terroristen in onze samenleving. Ook niet voor degenen die aanslagen pleegden in Irak.”

Lees meer »

Gevecht breekt uit wanneer Russische diplomaat Oekraïense vlag neerhaalt op conferentie in Ankara

Op een diplomatische conferentie in het Turkse Ankara werden donderdag vuistslagen uitgedeeld nadat een Russische afgevaardigde de Oekraïense vlag neerhaalde. Het Oekraïense parlementslid Oleksandr Marikovsky was op het moment foto’s aan het nemen en reageerde kwaad toen de vlag uit zijn handen werd gerukt. De actie van de Russische diplomaat komt nadat enkele leden van het Oekraïense parlement de toespraak

Lees meer »

Fietsster (62) sterft bij ongeval met tractor in Minderhout

In Minderhout, bij Hoogstraten, is een fietsster (62) om het leven gekomen bij een ongeval op de Vrijheid. De vrouw reed er over de fietssuggestiestrook. Toen ze werd ingehaald door een tractor, viel ze. Het is nog niet duidelijk of de tractor de vrouw effectief geraakt heeft, of dat ze haar evenwicht verloor. De vrouw overleed ter plaatse.

Lees meer »

“Mijn nummer ‘Leef’ is ouwelullenmuziek”: fans en kenners vernietigend over muzikale wending van André Hazes jr.

“Ik sta bekend als een volkszanger, maar ik wil eigenlijk een popzanger zijn.” André Hazes jr. zette groots in op wat zijn verslavingsproblematiek zijn muzikale comeback moest worden. Maar die comeback blijkt nu een flop. De ticketverkoop van zijn optreden in de Nederlandse Ahoy slabbakt en ook zijn single scheert geen hoge toppen. En dat heeft Hazes vooral aan zichzelf

Lees meer »