Nieuwsfeed

Unanimiteitsregel speelt EU weer parten bij elfde sanctiepakket

Hongarije pikt het niet dat zijn grootste bank op een Oekraïense lijst met ‘internationale oorlogssponsors’ staat. Nochtans staan ook Griekse, Franse, Amerikaanse en zelfs een Belgisch bedrijf op die lijst.

Krantenkoppen in België

KIJK. Grote vechtpartij op luchthaven Chicago

Een discussie tussen twee reizigers ontspoort helemaal op de O’Hare-luchthaven van het Amerikaanse Chicago. Tien tot vijftien passagiers raken slaags, en er vallen rake klappen en trappen. De kemphanen trekken zelfs haren uit alvorens de security kan ingrijpen. De politie pakt Christopher Hampton (18) en Tembra Hicks (20) op voor het slaan van een 24-jarige vrouw.

Lees meer »

Word je écht slaperig van rode wijn of beelden we ons dat in?

Uit een internationale studie in 21 landen bleek dat meer dan de helft van de mensen zich moe voelde na het drinken van een glaasje rode wijn. Maar is de drank effectief slaapverwekkend, of gaat het alleen maar om een gevoel? En is het dan een goed idee om rode wijn te drinken voor het slapengaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters legt

Lees meer »

Oproep tot internationale boycot van multinationals bij wereldpremière nieuw toneelstuk NTGent

Met de "Verklaring van 13 mei" roept een groep van internationale kunstenaars, activisten en politici op om grote voedingsconcerns te boycotten die samenwerken met landbouwbedrijven in het regenwoud. Onder de ondertekenaars zijn Nobelprijswinnaars en internationaal gelauwerde artiesten. Ze vinden dat de landbouwbedrijven in de Amazone de mensenrechten te weinig respecteren, land stelen en het milieu aantasten. De boycot komt er

Lees meer »