Nieuwsfeed

“Boleta-slikkers”: Douane ziet meer smokkelaars drugs inslikken en vervoeren via Brussels Airport

De drugssmokkel via postpakketten en het personenvervoer op Brussels Airport neemt samen met het stijgend aantal vluchten opnieuw toe. Dat stellen de douane en minister van Financiën, belast met fraudebestrijding, Vincent Van Peteghem (CD&V) vast. Een opvallend fenomeen dat steeds toeneemt zijn de “boleta-slikkers”.

Krantenkoppen in België

ANALYSE. “Sinds het harde ontslag van Eva De Bleeker kleeft de lekkende begroting als een vervelende kauwgom aan de blauwe schoen”

“Deze week zette financiënminister Van Peteghem één van de grote voorjaarsdossiers prominent op de overvolle federale voorjaarsagenda: de hervorming van de energiefactuur. Alsof hij de regie van de premier overnam. Tot ergernis van die laatste”, schrijft Carl Devos. “De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen. Maar de discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met wat

Lees meer »

Extreemrechtse provocateur verbrandt koran tijdens betoging in Stockholm, Zweedse premier betreurt “heel respectloze daad”

Rasmus Paludan, een Deens-Zweedse extreemrechtse provocateur verbrandde gisteren in Stockholm, tijdens een betoging tegen de Islam en immigratie, een exemplaar van de koran. Zweedse premier Ulf Kristersson hekelt vandaag de “bijzonder respectloze daad” en drukt zijn medeleven uit voor gelovingen, nadat in verschillende moslimlanden protesten werden gehouden tegen de verbranding in Stockholm.

Lees meer »

Politie Memphis geeft beelden fatale arrestatie Nichols vrij

De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Belgische tijd) enkele video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Deze 29-jarige zwarte Amerikaan overleed enkele dagen na zijn gewelddadige arrestatie.

Lees meer »

Apple brengt vernieuwde HomePod naar België voor 349 euro

Apple heeft de slimme speaker HomePod opgefrist. Die zal 349 euro kosten en ook in België te koop zijn. Tot nu toe was enkel de kleinere HomePod Mini te koop in ons land. De vernieuwde luidspreker krijgt ondersteuning voor Matter, waardoor smarthometoestellen van verschillende merken ermee kunnen worden bestuurd.

Lees meer »

Vorige week lichte daling van griep- en RSV-besmettingen

De voorbije week hebben iets minder mensen de huisarts bezocht met griepklachten. Toch is er nog steeds sprake van een griepepidemie. Het is afwachten of die epidemie de komende weken nog verder uitbreidt. We zien intussen wel minder RSV-klachten bij kinderen. Die daling kan erop wijzen dat de RSV-epidemie over haar hoogtepunt is.

Lees meer »