Nieuwsfeed

Pas tegen 2025 weer normaal vliegverkeer verwacht in Europa na coronapandemie

De luchthavens in Europa verwachten pas een normalisering van het vliegverkeer tegen 2025, na de coronapandemie, zo blijkt uit nieuwe prognoses van koepelorganisatie ACI Europe. Dat is later dan verwacht, want eerder gingen ze nog uit van een volledig herstel tegen 2024.

Krantenkoppen in België

“Te woke”: M&M’s doet ‘levende’ chocolaatjes in de ban na rel in VS

M&M’s stopt met de geanimeerde chocolaatjes uit zijn televisiereclames vanwege de ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de figuurtjes. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het werk ‘woke’. De zaak begon met de lancering van ‘Purple’ (paars). Het ging om het derde vrouwelijke karakter, na ‘Green’ en ‘Brown’. Ze stond volgens M&M’s

Lees meer »

Eenzaamste leeuw ter wereld verliest zijn brul in veel te kleine kooi, pas na vijf jaar komt er einde aan zijn lijdensweg

Er is beterschap in zicht voor Ruben, de leeuw die helemaal alleen achterbleef in een verlaten zoo op de Armeens-Azerbeidzjaanse grens. De viervoeter verkast nu naar een reservaat in Zuid-Afrika, waar hij tussen zijn soortgenoten van zijn oude dag zal kunnen genieten. Vijf jaar lang zat hij opgesloten in een veel te krappe kooi. Door de ellendige omstandigheden verloor hij

Lees meer »

Ze redden honderden Oekraïners tussen de raketten en drones, maar bekochten dat met hun eigen leven: twee vermiste Britten omgekomen

Twee Britten die als vrijwilliger in Oekraïne werkten, zijn gedood tijdens een poging tot “medische evacuatie” van een bejaarde vrouw uit Soledar. Dat hebben hun families bekendgemaakt. De stad in Oost-Oekraïne is het toneel van hevige confrontaties tussen Russische en Oekraïense troepen. De mannen namen “veel persoonlijke risico’s om de levens van anderen te redden”. “We zijn zo trots.”

Lees meer »

‘Onze’ Mechelse herder slimste hondenras ter wereld, maar niet voor Vlaamse expert: “Slaafs bevelen opvolgen, is dat dan intelligentie?”

De Mechelse herder is het slimste hondenras ter wereld. Tot die conclusie zijn ze aan de universiteit van Helsinki gekomen. Maar Koen Van Daele (60), expert op het gebied van hondengedrag, plaatst grote kanttekeningen bij het Finse onderzoek. Wat maakt volgens hem een hond dan wél intelligent? En blinkt de Mechelaar toch in iets anders uit?

Lees meer »

Chris Hipkins door Labourpartij gekozen tot opvolger van Jacinda Ardern als premier Nieuw-Zeeland: “Zij is weerzinwekkend behandeld”

De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten, is zondag op een samenkomst van zijn Labourpartij zoals verwacht officieel benoemd als opvolger van de vertrekkende premier Jacinda Ardern. Hij was de enige kandidaat en daarmee was de stemming grotendeels een formaliteit. Zijn partijgenoten schaarden zich unaniem achter Hipkins als

Lees meer »

Dik pak sneeuw verwacht in Oostenrijk: “Lokaal tot 180 centimeter”

Het gaat komende week flink sneeuwen in de Alpen, en dan vooral in Oostenrijk. Daar is op veel plaatsen een verse sneeuwlaag voorspeld van 1 tot anderhalve meter. “Lokaal kan er tot 180 centimeter vallen”, zegt VTM-weerman David Dehenauw. Ook in delen van de Italiaanse en Zwitserse Alpen gaat het sneeuwen. In Frankrijk zal dat minder het geval zijn.

Lees meer »

Beschietingen gaan door ondanks Russisch staakt-het-vuren

Het eenzijdige staakt-het-vuren voor Orthodox Kerstmis dat Rusland aankondigde, wordt niet gehandhaafd. Het bestand dat door Oekraïne verworpen werd, ging om 10 uur Belgische tijd in. Kiev noemde het staakt-het-vuren van Moskou een afleidingsmanoeuvre en hypocriet, en zei dat er alleen vrede kan zijn als de Russische troepen zich uit Oekraïne terugtrekken.

Lees meer »