Nieuwsfeed

Rijverbod en boete voor te snelle Noa Lang: “Wat doet hij precies van werk?”

Profvoetballer Noa Lang moet zijn rijbewijs acht dagen afgeven. Hij werd geflitst toen hij aan 119 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Volgens zijn advocaat was hij gehaast en op weg naar het trainingscomplex. De flankaanvaller van Club Brugge kreeg er ook nog een boete van 600 euro, waarvan de helft effectief, bovenop.

Krantenkoppen in België

Amerikaanse first lady Jill Biden (71) geopereerd voor huidkanker

De Amerikaanse first lady Jill Biden (71) heeft een operatie ondergaan voor huidkanker. Dat meldt het Witte Huis. Er werd een letstel verwijderd boven haar rechteroog. Tijdens de voorbereiding van de ingreep werden nog extra letsels gevonden op haar linker ooglid en haar borst. Ook die werden verwijderd en worden verder onderzocht.

Lees meer »

Nederlanders kunnen dankzij nieuwe interactieve Kankeratlas – op basis van hun postcode – meer inzicht krijgen over kanker in hun regio

Nederlanders kunnen voortaan met de nieuwe interactieve Kankeratlas van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) op basis van hun postcode meer inzicht krijgen in de impact van kanker in hun regio. De atlas toont patronen van hoe vaak bepaalde kankersoorten ergens voorkomen, gebaseerd op waar mensen woonden toen ze de diagnose kregen. De 24 meest voorkomende kankersoorten in Nederland zijn opgenomen

Lees meer »

Guy Swinnen openhartig over diepe depressie na het einde The Scabs: “Het was een trage vorm van zelfmoord”

“Ik moest helemaal terug opnieuw beginnen.” Guy Swinnen (62) was jarenlang frontman van de Belgische rockgroep The Scabs. Maar toen de band in 1997 uit elkaar ging als het gevolg muzikale verschillen, drugsproblematiek en de druk van een nieuwe generatie, verdween de grond onder Guys voeten. In ‘De laatste 100 dagen’ vertelt hij aan Luk Alloo over die donkere periode:

Lees meer »

KIJK. “Mensen vergeten snel”: manager Mettepenningen haalt na nieuwe incidenten uit naar Sweeck met oude beelden, Vanthourenhout zelf sust

Case closed na de fietswisseldiscussie op het BK veldrijden? Vergeet het. Na Otegem zit het pas echt scheef tussen Michael Vanthourenhout (29) en Laurens Sweeck (29). Twee nieuwe incidenten in ‘de post’ drijven het conflict op de spits. Jurgen Mettepenningen kwam uren na de cross trouwens nog met een video waarin Sweeck Vanthourenhout in Diegem tegen de grond kwakte. “Mensen

Lees meer »

Antwerpse schepen wil haven “op elke mogelijke manier” beter beveiligen tegen drugssmokkel: “Het maakt me niet meer uit hoe”

Moet het leger desnoods worden ingeschakeld om de Antwerpse haven beter te beveiligen? Radio 1 legde deze oproep van Bart De Wever woensdagochtend voor aan havenschepen Annick De Ridder (N-VA) naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in Merksem. “Ik ben op het punt gekomen dat het me niet meer uitmaakt hoe we de haven beter beveiligen”, zegt De Ridder. “De

Lees meer »

‘Colossal Cave’-remake brengt retrovibes van het verkeerde soort

Met ‘Colossal Cave’ proberen Roberta en Ken Williams, bij al wat oudere gamers overbekend als de bedenkers van eeuwige klassieker ‘King’s Quest’, een comeback te forceren. Het resultaat is echter een stoffige game, die op twee manieren schrijnend oubollig is: zowel het al te fantasieloos gevolgde stramien van het origineel als de schijnbaar twintig jaar oude graphics zijn niet meer

Lees meer »

Tien jaar na #FreeTheNipple overweegt Meta om naaktbeleid op Instagram te moderniseren: “Gaat in tegen mensenrechten”

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, overweegt om de voorschriften voor naakt op de sociale media te moderniseren. Op dit moment worden foto’s waarop de tepels van een vrouw te zien zijn, gecensureerd. Een adviesraad wil die regel aanpassen. Experte sociale media Sofie Verhalle is optimistisch: "in het verleden heeft Meta het advies vaak gevolgd. Ik ben hoopvol dat

Lees meer »

Omstreden influencer Andrew Tate moet in de cel blijven

Het Roemeense gerecht heeft woensdag opnieuw een vraag tot vrijlating van de controversiële Brits-Amerikaanse influencer Andrew Tate en zijn broer Tristan verworpen. De twee werden eind december opgepakt op verdenking van onder meer mensenhandel en verkrachting. Ze ontkennen de aantijgingen.

Lees meer »

LIVE CLUB-ANDERLECHT. Odoi naast Mechele achterin, Mata en Nielsen krijgen basisplek – Arnstad neemt plaats Refaelov in, ook Sardella start

Club Brugge-Anderlecht is altijd beladen, maar vandaag nog wat meer door de malaise bij paars-wit. De fans vroegen om het ontslag van Vandenhaute, die uiteindelijk een stap terugzet en “niet-uitvoerend voorzitter” wordt. Door het wangedrag op Sclessin is de paars-witte aanhang overigens niet welkom op Jan Breydel. Club op zijn beurt wint ook maar best, het staat na de zege

Lees meer »