Nieuwsfeed

Trump krijgt klappen van Capitoolcommissie en belastingonderzoeken

12:37 Donald Trumps kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2024 krijgt stevige klappen. De vraag van het Congres om hem te vervolgen voor zijn rol in de bestorming van het Capitool en andere gerecht…

Krantenkoppen in België

ANALYSE. Simeone 40 miljoen, Mourinho 9 miljoen,… Kan voetbalbond met een jaarbudget van een JPL-club wel een toptrainer betalen?

Voor een marktconform miljoenensalaris hoeft de nieuwe bondscoach het straks niet te doen. Hoe komt het dat bij de Belgische bond geen gigantische budgetten beschikbaar zijn voor de opvolger van Roberto Martínez? Volstaan die middelen om een topper aan te trekken die Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne kan bekoren? En hoe moeten we de gelekte namen inschatten? Een situatieschets.

Lees meer »

Pure nostalgie: volledige discografie M-Kids overal te streamen

Meer dan twintig jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met de populaire M-Kids. Het trio, bestaande uit Tamara Cambré, Britt De Winter en Davina Cambré, scoorde destijds heel wat hits. Er is dan ook goed nieuws voor de fans. Singles zoals ‘Halloween’, ‘Swingen’ en de ‘Indianendans’ zijn vanaf nu voor het eerst te beluisteren op alle streamingplatformen. Dat maakt Universal Music

Lees meer »

32 blauwhelmen gedood in 2022

In 2022 zijn 32 soldaten en politieagenten tijdens vredesmissies van de Verenigde Naties gedood bij doelgerichte aanvallen. De gevaarlijkste missie is – al voor het negende jaar op rij – die in het West-Afrikaanse Mali. Dat maakte de internationale organisatie vrijdag bekend.

Lees meer »

Vermoedelijke veiligheidschef IS aangehouden in Nederland

In Nederland is een 37-jarige Syrische man aangehouden, die een hoge functie zou hebben bekleed binnen de veiligheidsdienst van terreurgroep IS. "Vanuit die positie heeft hij ook bijgedragen aan de oorlogsmisdaden die IS is begaan in Syrië", zegt het Nederlandse Openbaar Ministerie. Vrijdag moet de man voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Lees meer »

Onze speurder waagt zich nú al aan een gokje: zij zitten onder de eerste zeven pakken in ‘The Masked Singer’

Hoogdag voor de liefhebber van zingende BV’s en kleurrijke absurditeit, want het is opnieuw aan de ‘The Masked Singer’ om de vrijdagavond te kapen. Champignon, Mummie, Leeuw, Groot licht, Soaperstar, Skiwi en Raaf openen de debatten. En hoewel de eerste noot nog uit de pakken moet komen, werd er al kwistig met tips en geluidsfragmenten gestrooid. Onze speurder waagt zich

Lees meer »

De laatste overlever van ‘de trein des doods’: “Ik voelde me een welpje bij de scouts, maar ik was op weg naar de plaats van mijn executie”

236. Zo veel gedeporteerden probeerden op 19 april 1943 te ontsnappen uit het twintigste konvooi, de trein met concentratiekamp Auschwitz-Birkenau als eindbestemming. Tachtig jaar na datum brengt fotograaf Jo Struyven het landschap langs het Belgische traject dreigend en donker in beeld. Simon Gronowski, die als 11-jarige uit de trein sprong, is vandaag de laatste getuige. “Ik voelde me een welpje

Lees meer »