Nieuwsfeed

Al zeventien doden in Verenigde Staten door winterstorm Elliott

Door de zware winterstorm in de Verenigde Staten zijn al zeventien mensen om het leven gekomen. Dat meldt televisiezender NBC. In bijna alle gevallen kwamen de mensen om door weergerelateerde verkeersongevallen. Volgens de Amerikaanse weerdienst NWS is vooral de regio van de Great Lakes in het noordoosten van het land, aan de grens met Canada, zwaar getroffen.

Krantenkoppen in België

Hoe komt het dat je ooglid soms trilt? En kan dat kwaad?

Begint jouw ooglid soms ook uit het niets te trillen? Dan ben je er waarschijnlijk op dat moment door afgeleid, want je kan het vervelende gevoel moeilijk negeren. Hoe komt het dat ons ooglid plots van die rare bewegingen maakt? En moet je jezelf daar zorgen over maken? Oogarts Virginie Ninclaus van UZ Gent legt het uit.

Lees meer »

Waarom kan Antwerpen niet wat Rotterdam doet?

Door de controles op te voeren, lijkt de haven van Rotterdam erin geslaagd de coketrafiek af te remmen. De Nederlandse methodes zomaar naar Antwerpen kopiëren, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat het nog zeker een jaar wachten is op extra scanners.

Lees meer »

Helft van twintigers denkt dat hun stem geen zin heeft bij verkiezingen en wil liever één sterke leider: “Belangrijk alarmsignaal”

Bijna de helft van de twintigers denkt dat een stem bij de verkiezingen geen zin heeft. En meer dan de helft wil liever één sterke leider dan al die verschillende partijen. Onze enquête legt een grote ontevredenheid bij jongeren tegenover het politieke firmament bloot. “De politiek moet met dit signaal van jongeren aan de slag”, zegt de Vlaamse Jeugdraad.

Lees meer »

Voka waarschuwt: “Dit jaar laatste kans voor hervormingen”

De regeringen moeten dit jaar dringend werk maken van hervormingen om de concurrentiepositie van bedrijven te beschermen. Doen ze dat niet, dan dreigt jarenlange stilstand als gevolg van de verkiezingen. Met die boodschap kwam Voka-voorzitter Rudy Provoost op de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse werkgeversorganisatie in de Bozar in Brussel.

Lees meer »

KMI waarschuwt ook donderdagavond en -nacht voor gladde wegen

In de loop van donderdagavond en komende nacht gaat het in de meeste streken vriezen. Omdat er enkele buien van smeltende sneeuw of sneeuw verwacht worden, is er kans op een sneeuwlaagje en lokale gladheid. Er kunnen ook ijsplekken voorkomen door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt het KMI donderdagmiddag.

Lees meer »

Niet langer apart doktersattest nodig voor toediening medicatie in kinderopvang

Als kinderen specifieke medicatie toegediend moeten krijgen terwijl ze in de kinderopvang zitten, hebben hun ouders daar voortaan geen apart doktersattest meer voor nodig. Een etiket van de apotheker met de gegevens van de voorschrijvende arts en de wijze waarop het geneesmiddel moet worden toegediend, volstaat. Dat meldt het Agentschap Opgroeien na overleg met huisartsenvereniging Domus Medica en de beroepsvereniging

Lees meer »

De Standaard lanceert eerste true crime-podcast

Hoe word je één van de meest gezochte gangsters van het land? En, nog interessanter, hoe word je daarna weer een gewone burger? Leraar. Vanaf vandaag kunt u luisteren naar het fascinerende levensverhaal van Philippe Lacroix, in de eerste true crime-podcastreeks van De Standaard: Lacroix. Ik was gangster.

Lees meer »