Nieuwsfeed

Fan van hersenbrekers? Waag je aan de ‘moeilijkste puzzel van het jaar’

Wie nood heeft aan wat hersengymnastiek, kan zich wagen aan ‘de moeilijkste puzzel van het jaar’. De Algemene Dienst voor Inlichtingen en Veiligheid in ons land lanceert de puzzel met codes, versleutelingen en verborgen boodschappen vandaag.

Krantenkoppen in België

22.000 maanden stadionverbod voor wangedrag in voetbalstadions

De voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdens het voetbalseizoen 2021-2022 voetbalvandalen meer dan 1.800 jaar aan stadionverboden en meer dan 900.000 euro aan boetes opgelegd. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dinsdag. Hoewel er niet veel meer processen-verbaal zijn opgesteld dan in het pre-coronaseizoen 2018-2019, zijn de opgelegde sancties opmerkelijk zwaarder.

Lees meer »

Onrust over Wagner neemt toe: omstreden militaire groep heeft intussen wereldwijd tentakels

Wie de Wagner-groep zegt, denkt aan de bloedige strijd in Bachmoet, Oekraïne. Maar het huurlingenleger van oligarch en Poetin-vriend Jevgeni Prigozjin is veel meer dan een gevechtsmachine. De groep is actief in de informatie- en propagandasector, wordt ingezet voor training en beveiliging en doet zelfs aan mijnbouw. Zowel de VS als Groot-Brittannië maakt zich grote zorgen over de snel groeiende

Lees meer »

Nederlandse opiniemaker Rutger Bregman over Wereld Economisch Forum in Davos: “Complottheorieën? Daar is onze elite echt niet slim genoeg voor”

Voor het eerst sinds 2020 komen in Davos de allerrijksten der aarde weer in de sneeuw samen om de universele uitdagingen van onze tijd te bespreken. In 2019 hield de Nederlandse historicus en opiniemaker Rutger Bregman op dat Wereld Economisch Forum nog een opgemerkt en vlammend betoog tegen belastingontduiking. In “De wereld vandaag” op Radio 1 vertelt hij hoe hij

Lees meer »

Komt er onderzoek naar omstreden vzw waar rechters mishandelde kinderen naartoe sturen? “Verontrust door meldingen”

Kinderen worden al jaren door rechters naar een vzw gestuurd waar ze verplicht worden te spelen met de ouder die hen mishandelde. Een resem klachten over de vzw die HLN naar buiten bracht, hebben nu ook de Wetstraat bereikt. HLN kreeg na publicatie ook nog 13 nieuwe, gelijkaardige meldingen binnen. “Wat die ouders zeggen is verontrustend.” Komt er een onderzoek?

Lees meer »

KIJK. Wagner-leger laat eerste Russische gevangenen vrij na half jaar aan front: “Drink niet te veel en verkracht geen vrouwen”

Het Russische huurleger Wagner heeft een eerste groep gevangenen vrijgelaten die zes maanden lang in Oekraïne hebben gevochten. Dat heeft Wagner-oprichter Jevgeni Prigozjin donderdag aangekondigd. In een video is te zien hoe hij de ex-gedetineerden toespreekt en hen aanraadt om “niet te veel te drinken” en “geen vrouwen in Rusland te verkrachten”. Gisteren verscheen ook al een video van de

Lees meer »

Wetstraatwatcher Ivan De Vadder over vertrek Dries Van Langenhove: “Enerzijds neemt hij bewust afstand van de partij Vlaams Belang, maar een band blijft er natuurlijk wel”

Wetstraatwatcher Ivan De Vadder is niet verrast dat Dries Van Langenhove stopt als Kamerlid voor de partij Vlaams Belang. “Hij was al activist voor hij in de partijpolitiek stapte, en activisme is altijd zijn stokpaardje gebleven. Het is de aard van het beestje.” Een verlies voor de partij is het – een jaar voor de verkiezingen – wel. “Vlaams Belang

Lees meer »