Nieuwsfeed

Remco Evenepoel in ‘Uw Film van het Jaar’: “Ik heb voor drie vierden mijn zeg in de ploegselectie voor de Giro”

2022 blijft voor altijd een speciaal jaar voor Remco Evenepoel (22). Maar hoe kijkt hij naar 2023. In ‘Uw Film van het Jaar’ blikt hij met VTM Nieuwsanker Freek Braeckman al even vooruit. “Mijn basisvorm nu is beter dan die van vorig jaar.”

Krantenkoppen in België

Artsen waarschuwen voor forse toename van neusklachten door cocaïnegebruik, Stefanie getuigt: “Het is volledig weggerot”

Neus-, keel- en oorartsen luiden de alarmbel: er is een forse stijging van neusklachten te wijten aan cocaïnegebruik. “We krijgen elke week meerdere patiënten over de vloer”, zo luidt het. “Echt uit alle lagen van de bevolking: rijk en arm, jong en oud, man en vrouw.” Stefanie (34) gebruikte cocaïne en getuigt over de klachten: “Mijn neusbeen en neustussenschot zijn

Lees meer »

Onderhandelingen met Engie in de laatste rechte lijn, maar waarom is het zo belangrijk om de twee jongste kerncentrales tien jaar langer open te houden?

De regering en energiereus Engie Electrabel zitten in de laatste rechte lijn in de onderhandelingen om de twee jongste kerncentrales tien jaar langer open te houden. De zenuwen staan strak gespannen, niemand lost veel. Het is dan ook van cruciaal belang dat er een goed akkoord uit de bus komt én dat die twee kerncentrales beschikbaar zijn, wanneer we ze

Lees meer »

“Dankbaar dat niemand tijdsdruk moet ervaren die ik voelde”: “Madam Bakster” is blij met verlenging van termijn om kind te krijgen van overleden partner

"Ik ben ongelooflijk dankbaar dat niemand de enorme tijdsdruk moet ervaren die ik het afgelopen jaar heb gevoeld." Zo reageert Laura Verhulst, "Madam Bakster", uit Gent op het feit dat mensen langer de tijd krijgen om een kind te krijgen van hun overleden partner. Haar verhaal over hoe ze zwanger werd met sperma van haar overleden partner, bracht die bal

Lees meer »

GEZOCHT. Pesters (discretie verzekerd)

Het parket is een onderzoek gestart naar het overlijden van de 14-jarige Daan T. uit Beveren-Leie. De jongen stapte vorige week uit het leven, mogelijk na aanhoudend pestgedrag. Pesten gebeurt nog al te vaak – de CLB’s kregen het afgelopen jaar opnieuw 2.800 meldingen binnen.

Lees meer »

Politie pakt de laatste ‘godfather’ van de maffia op na klopjacht van 30 jaar: wie is Matteo Messina Denaro, die al mensen wurgde op zijn 18e en zijn vingerafdrukken liet verwijderen?

Een klopjacht van dertig jaar is maandagochtend geëindigd in een privéziekenhuis in Sicilië. Matteo Messina Denaro (60), baas van de maffiaclan Cosa Nostra en een van de meest gezochte mensen ter wereld, werd er van een ziekenhuisbed in de dagkliniek van Palermo gehaald. Nu kan de Italiaanse politie beginnen met de ontrafeling van het netwerk dat de ‘laatste godfather’ beschermde.

Lees meer »

Van Ketnet-held naar agressieve slechterik in ‘Familie’, maar zijn de dagen van Koen (Sieg De Doncker) geteld?

Is Lars erin geslaagd om Veronique te bevrijden uit de klauwen van z’n halfbroer Koen of niet? Dat kon je gisteravond volgen in de midseasonfinale van ‘Familie’. Die eindigde wel met een nieuwe cliffhanger: overleeft de slechterik de strijd? Showbits spreekt met Sieg De Doncker die voor de rol van Koen Peyskens diep moest gaan. De knuffelbeer en Ketnet-Held geeft

Lees meer »

Abdeslam wil getuigen over transfervoorwaarden op proces aanslagen, maar stapt op omdat hij moet wachten

Op het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 heeft beschuldigde Salah Abdeslam de zittingszaal voor de zoveelste keer verlaten. Abdeslam vroeg bij aanvang van de zitting het woord om te getuigen over de transfervoorwaarden. Assisenvoorzitter Laurence Massart stelde echter voor om te wachten tot na de getuigenissen, waarop Abdeslam opstapte. Voor het eerst sinds lang tekenden alle beschuldigden,

Lees meer »

GEZIEN? ‘Play café’: “Eindelijk nog eens een Miss België die haar grote droom kan waarmaken: presentatrice worden”

Twaalf jaar na de allerlaatste uitzending van ‘De rode loper’ waagt Play4 zich aan een nieuw showbizzmagazine. Evi Hanssen, Viktor Verhulst, Tatyana Beloy, Celine Van Ouytsel en Matthias Vandenbulcke presenteren afwisselend ‘Play Café’, wat volgens de tv-gids een luchtige, maar ook scherpe show moet worden. De eerste aflevering slaagde niet volledig in dat opzet, maar deed de donkere hemel op

Lees meer »