Nieuwsfeed

Winkelcentrum in Kapellen in volle drukte geëvacueerd na brandstichting in ondergrondse parking

Het shoppingcenter langs de Antwerpsesteenweg in Kapellen werd zaterdagmiddag even ontruimd nadat er brand uitgebroken was in de ondergrondse parking. Volgens de politie gaat het om kwaad opzet.

Krantenkoppen in België

“Hoe cru het misschien klinkt, het boeit me eigenlijk niet”: cokegebruikers reageren op aanvallen op sociale media na dood van Firdaous

“Jullie hebben het bloed van 11-jarig meisje aan jullie handen”: verschillende mensen richten zich op sociale media rechtstreeks tot cokegebruikers. Ook premier De Croo is scherp voor al wie de illegale handeling van drugs in stand houdt. Voelen cokesnuivers zich schuldig? Is er iets veranderd sinds de dood van een onschuldig kind? Een dealer, verslaafde en occasionele gebruiker reageren.

Lees meer »

Dubbel noodlot in Ingelmunster, Kurt (42) overlijdt nog geen 48 uur na zijn oom (74): “Hij zakte in elkaar toen hij Willy thuis dood aantrof”

In nog geen week tijd afscheid moeten nemen van twee dierbaren. Je wenst het niemand toe, maar precies dat overkwam de familie Vanneste-Stragier uit Ingelmunster. Kurt Vanneste (42) trof zijn oom Willy Stragier (74) thuis dood aan en zakte niet lang daarna zelf in elkaar. “Ze kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer, maar we hadden nooit gedacht dat we

Lees meer »

Week na aanslag opnieuw brand in Brasschaatse villa

Langs de Bredabaan in Brasschaat is zondagmiddag brand uitgebroken in de villa die vorig weekend nog het mikpunt van een aanslag was. Toen werd een vuurwerkbom naar de woning gegooid. Of de brand van zondag, die snel onder controle was, daar iets mee te maken heeft, is niet duidelijk.

Lees meer »

Rotsschilderingen ontdekt in Frankrijk

In het zuidoosten van Frankrijk zijn meer dan honderd rotsschilderingen van 4.000 jaar oud ontdekt die van de nieuwe steentijd dateren, een vondst van formaat volgens de voorzitter van het Franse instituut Ipaam (Institut de préhistoire et d’archéologie Alpes-Méditerranée).

Lees meer »

Man (24) uit Nederland verdacht van afpersing met naaktbeelden bij meer dan 100 meisjes: “Grootste onderzoek naar online-misbruik ooit” 

In Nederland is het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar een 24-jarige man die op grote schaal jonge meisjes zou hebben afgeperst. Hij zou meer dan 100 minderjarige meisjes ervan hebben overtuigd om hem naaktbeelden te sturen. Vervolgens perste hij de jonge slachtoffers af met de beelden. Het Openbaar Ministerie spreekt van het grootste onderzoek naar online-misbruik bij minderjarigen in

Lees meer »

Waarom liggen sociale hervormingen in Frankrijk zo gevoelig?

In Frankrijk mag Macron zich weer opmaken voor weken van massaal protest. Vorige week kwamen 1 tot 2 miljoen betogers op straat tegen zijn plannen om de pensioenleeftijd van 62 op te trekken naar 64. En volgende week staat al een nieuwe actiedag gepland. Toch wil Macron doorzetten. Waarom willen de Fransen niet langer werken? En waarom heeft elke Franse

Lees meer »