Nieuwsfeed

Neergeschoten man uit auto gegooid vlak bij Antwerpse Grote Markt

Aan de Melkmarkt, vlak bij de Grote Markt in Antwerpen, is zondagochtend een Nederlander uit een wagen gegooid. Het slachtoffer, een man, was neergeschoten en is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een perimeter ingesteld en onderzoekt de omstandigheden.

Krantenkoppen in België

Taalrobot ChatCPT kan de stijl van personen imiteren: dit is het weerbericht van Eddy Wally, een liefdesbrief van Jan Jambon en een K3-lied over de dood

De nieuwe app ChatGPT kan schrijven in uw plaats. Tik op computer of smartphone een korte opdracht in, en binnen de minuut levert de artificiële intelligentie achter de app een kant- en klare tekst. Sollicitatiebrieven, boekbesprekingen, opstellen, noem maar op. De robot van moederbedrijf OpenAI kan ook de stijl van schrijvers, artiesten en politici nabootsen. Wij lieten K3 een liedje

Lees meer »

Wie is Klaus Schwab, oprichter van het Wereld Economisch Forum en “Dr. Evil” in de wildste complottheorieën?

In Davos, Zwitserland begint vandaag de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF). Het was de Duitse econoom en ingenieur Klaus Schwab (84) die de invloedrijke en bekritiseerde organisatie 52 jaar geleden oprichtte. Schwab staat bekend als een machtig, zelfingenomen man die sinds de coronacrisis door complotdenkers als opperhoofd van een globale elite wordt gezien. Maar wie is hij

Lees meer »

Jager die man met metaaldetector doodschoot vrij onder voorwaarden

De jager uit Rijkevorsel die begin december een man uit Tessenderlo doodschoot in een veld in Rutten, is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. Om welke voorwaarden het precies gaat, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer was in Rutten met zijn metaaldetector aan het werk. De jager beweert dat hij een haas wou schieten.

Lees meer »

50-plussers gezien als te duur, weinig flexibel en niet mee met technologie. Werkexpert: “Hoe moeten zij geloven in langer werken, als werkgevers een ander signaal geven?”

50-plussers worden op de werkvloer sterker gediscrimineerd dan personen met een migratieachtergrond, dat blijkt uit recent onderzoek van de UGent waar ook onze werkexpert professor arbeidseconomie Stijn Baert aan meewerkte. Welke vooroordelen hebben werkgevers over oudere sollicitanten? Waar komen die vandaan En hoe kan je er als 50-plusser voor zorgen dat je wél opvalt bij een sollicitatie? “Door bepaalde kwaliteiten

Lees meer »

Terwijl de klok genadeloos tikt, is dit de to-dolijst van Fredberg: van een targetspits over een linksachter tot het creëren van financiële speelruimte

De klokt tikt genadeloos verder op Neerpede. CEO Sports Jesper Fredberg moet vol aan de bak wil Anderlecht dit nu al verloren seizoen toch nog wat kleur geven. Een spits en een linksachter zijn prioritair en ook een extra centrale verdediger zou welkom zijn. In welke mate Anderlecht zich kan laten gelden op de transfermarkt hangt ook af van het

Lees meer »

Buurtbewoners die zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge worden met de dood bedreigd: “Dit is onaanvaardbaar”

De zestien buurtbewoners die zich verzetten tegen de komst van het nieuwe stadion van Club Brugge, kregen te maken met doodsbedreigingen. Donderdag werd de omgevingsvergunning voor die nieuwe tempel met 40.000 plaatsen geschrapt, waardoor de protesterende omwonenden plots vogelvrij verklaard lijken. “Ik begrijp de ontgoocheling, maar dit is onaanvaardbaar”, aldus meester Astrid Lippens.

Lees meer »

Othman El B. wil politie helpen in plaats van oorlog tegen Nederlandse drugsmaffia te beginnen: “Hij weet dat hij van hen niet kan winnen”

De vermeende drugsbaron Othman El B. wil de moord op zijn 11-jarig nichtje Firdaous wreken door samen te werken met de politie. Zelf wraakacties opzetten is niet de stijl van Othman El B. Hoe geloofwaardig is hij echter wanneer hij beweert niets met drugshandel te maken te hebben, terwijl hij over drie weken terechtstaat voor de invoer van 1,3 ton

Lees meer »