Nieuwsfeed

Balen voor Anderlecht: Debast valt tegen Charleroi al vroeg geblesseerd uit

Amper 18 minuten duurde de match van Zeno Debast tegen Charleroi. De 19-jarige verdediger van Anderlecht moest al in de eerste helft de strijd staken met een enkelblessure. Hoe erg de schade is, moet nog blijken.

Krantenkoppen in België

Tienduizenden aanhangers van president Lula demonstreren voor democratie in Brazilië, Bolsonaro opgenomen in ziekenhuis

In Brazilië hebben in verschillende steden tienduizenden mensen geprotesteerd tegen de bestorming van overheidsgebouwen zondag. De manifestanten eisen dat iedereen die verantwoordelijk is voor de bestorming, ook gestraft wordt. Duizenden aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro bestormden zondag het parlement, het Hooggerechtshof en het werkpaleis van de president in de hoofdstad Brasilia. Bolsonaro zelf verblijft in de VS en is daar

Lees meer »

“Als het niet betert moeten we tegen families zeggen dat ze zelf voor ouders moeten zorgen”: zorgsector hangt zelf aan het infuus

RSV, corona en griep doen de ziekenhuizen kreunen. Er is een toestroom aan patiënten en ook het personeel blijft niet gespaard van de zogenaamde ‘tripledemic’. Het UZ Leuven stelt niet-dringende zorg uit. Maar er is meer: de zorgsector zelf hangt aan het infuus . Een geriater en drie verpleegkundigen getuigen hoe moeilijk het is om overeind te blijven nu ze

Lees meer »

Hoe komt het dat je ooglid soms trilt? En kan dat kwaad?

Begint jouw ooglid soms ook uit het niets te trillen? Dan ben je er waarschijnlijk op dat moment door afgeleid, want je kan het vervelende gevoel moeilijk negeren. Hoe komt het dat ons ooglid plots van die rare bewegingen maakt? En moet je jezelf daar zorgen over maken? Oogarts Virginie Ninclaus van UZ Gent legt het uit.

Lees meer »

China ontstemd om hetze over “spionageballon”, maar Pentagon spot tweede ballon in Latijns-Amerika

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag herhaald dat de ballon die boven de Verenigde Staten zweeft daar per ongeluk terecht is gekomen. Ook beschuldigt het ministerie Amerikaanse politici en media ervan de situatie te misbruiken om China in een kwaad daglicht te stellen. Vrijdagavond (lokale tijd) meldde het Pentagon dat er een tweede “spionageballon” is gespot boven Latijns-Amerika.

Lees meer »