Nieuwsfeed

Drie doden na neerschieten drone boven Russische luchtmachtbasis

Rusland heeft maandagochtend een Oekraïense drone neergeschoten boven de luchtmachtbasis van de Russische stad Engels, op enkele honderden kilometers van de frontlinie. De brokstukken zouden bij het neervallen drie dodelijke slachtoffers hebben gemaakt. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie.

Krantenkoppen in België

Ontwerper koalatest nuanceert link tussen thuistaal en scores: “Ook opleidingsniveau ouders en leeftijd kleuters spelen rol”

Ook kleuters die thuis Nederlands spreken, kunnen minder goed scoren op de koala-taaltest. Dat zegt Kris Van den Branden die de test ontwierp in "De zevende dag". Naast de thuistaal spelen ook de achtergrond waarin het kind opgroeit en de leeftijd een rol, zegt hij. Zijn oplossing en boodschap aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA): "Investeer meer in

Lees meer »

Philippe Geubels presenteert comedyshow in Nederland: “Het was pure chaos”

Philippe Geubels is een van de presentatoren van een nieuwe, Nederlandse comedyserie: ‘LOL: Last One Laughing’. Daarin worden tien Nederlandse comedians uitgedaagd: wie kan z’n gezicht in een ‘Big Brother’-achtige omgeving strak houden en tegelijkertijd z’n tegenstander aan het lachen maken? “Je verwacht dat het met tien comedians in één ruimte een chaos wordt, en dat klopt.”

Lees meer »

Huizenverkopen VS vorig jaar sterkst gedaald sinds 2008

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is vorig jaar in het sterkste tempo gedaald sinds de financiële crisis van 2008. Volgens de Amerikaanse makelaarsvereniging National Association of Realtors (NAR) werden vorig jaar meer dan 5 miljoen woningen verkocht, een daling van bijna 18 procent vergeleken met 2021.

Lees meer »

Zeventigers slachtoffer van home invasion door twee daders in Landen: “Jef kreeg nadien van emotie een infarct”

Een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot uit de Keibergstraat in Landen zijn maandag slachtoffer geworden van een home-invasion. De twee daders bonden hen vast, en Jef kreeg een kussensloop over zijn hoofd getrokken terwijl zijn vrouw Christiane een wapen tegen het hoofd gedrukt kreeg. De daders gingen aan de haal met geld en juwelen. De slachtoffers konden zichzelf bevrijden

Lees meer »

“Club moet nog 30% verbeteren voor zware februarimaand”: Marc Degryse ziet dat Parker nog werk heeft, voor Anderlecht ziet hij het somber in

De kop is eraf voor Scott Parker. Al ziet onze analist Marc Degryse “nog steeds dezelfde problemen opduiken”. “Het collectieve en individuele niveau bij Club laat nog te wensen over. Parker blijft zoeken naar jongens in vorm.” Voorts bespreekt Degryse het makke gelijkspel tussen Anderlecht en Antwerp. “Ik had soms zin om te zappen naar de WK-finale in het hockey.”

Lees meer »

Chemiereus 3M plant wereldwijd zo’n 2.500 ontslagen

Het Amerikaanse chemieconcern 3M, dat ook een fabriek heeft in Zwijndrecht bij Antwerpen, zegt dat het wereldwijd ongeveer 2.500 mensen wil ontslaan. De directie verwijst naar de aanhoudende uitdagende macro-economische omgeving. De winst zou dit jaar ook lager uitvallen dan verwacht.

Lees meer »