Nieuwsfeed

Simon Mignolet legt de vinger op de wonde: “De groep moet leren met deze druk om te gaan”

“We moeten sterk leren zijn.” Ook Simon Mignolet beseft dat het dit Club Brugge mentale weerbaarheid ontbreekt: “Deze jonge groep kan hier niet rustig mee omgaan.”

Krantenkoppen in België

Parket stelt bewindvoerder aan voor zonnepanelenbedrijf dat honderden klanten oplichtte, eigenaar al wekenlang spoorloos

Er is een voorlopig bewindvoerder aangesteld voor het bedrijf Deltasun uit Sint-Niklaas. Dat bevestigt het parket. De zaakvoerder zou honderden gezinnen opgelicht hebben, door riante voorschotten te innen voor zonnepanelen die niet bestonden. De put zou 2,5 miljoen euro groot zijn, zo vrezen de slachtoffers. Wellicht zit eigenaar Omer K. (37) ondertussen in Turkije.

Lees meer »

Manuscriptendief die de literaire wereld terroriseerde, heeft bekentenissen afgelegd, maar wat is zijn motief?

Een Italiaanse man heeft in een rechtbank in New York bekend dat hij met gesofisticeerde phishing-technieken en identiteitsfraude ruim duizend manuscripten gestolen heeft. Onder de honderden slachtoffers zijn de Nederlandse schrijver Hanna Bervoets, bestsellerauteur Margaret Atwood en acteur/auteur Ethan Hawke. Ook Belgische auteurs nam hij in het vizier. Zo probeerde hij ‘De weddenschap’ van Saskia De Coster te stelen.

Lees meer »

“Om de kans op botbreuken te verminderen moét je als jongere veel calcium eten”: hoeveel zuivelporties per dag is dat? En kan je als volwassene nog iets doen?

Een op de drie vrouwen en tot een op de vijf mannen ouder dan vijftig krijgt vroeg of laat een fractuur als gevolg van osteoporose of botontkalking. “Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één extra portie zuivel bij ouderen kan leiden tot 33 procent minder botbreuken”, vertelt voedingsdeskundige Inge Coene. Wat verstaan we precies onder één portie zuivel? En hoeveel

Lees meer »