Nieuwsfeed

STREAMINGTIP. ‘The Witcher – Blood Origin’: wat er gebeurde voor Geralt van Rivia zich ermee bemoeide

Op het derde seizoen van ‘The Witcher’ is het nog even wachten, maar liefhebbers van de Poolse fantasyreeks hoeven hun favoriete universum niet meer te missen. Streamingdienst Netflix brengt namelijk ‘The Witcher – Blood Origin’ in stelling. Een prequel die weliswaar niet kan teren op bijna-Superman Henry Cavill, maar toch strak genoeg staat om indruk te maken.

Krantenkoppen in België

Patrick (65) verliest bijna 20.000 euro na valse mail van Belfius: “Ik dacht dat dit mij nooit kon overkomen”

De 65-jarige Patrick Smets uit Oostduinkerke doet verwoede pogingen om bijna 20.000 euro die van zijn rekening werd gehaald terug te krijgen. Dat gebeurde nadat oplichters hem een levensechte mail stuurden om zijn kaartlezer te vernieuwen en hem vervolgens enkele handelingen lieten doen. “Ik dacht dat dit mij nooit kon overkomen, maar je moet echt alles drie keer controleren of

Lees meer »

Tom De Meester (PVDA) verlaat Vlaams Parlement

Tom De Meester (PVDA) verlaat het Vlaams Parlement. De energiespecialist van de extreemlinkse partij besliste zich na een burn-out te concentreren op de Gentse gemeenteraad en op de nationale communicatiestrategie. De 27-jarige Onno Vandewalle wordt zijn opvolger in het Vlaams Parlement.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Zwangere Anouk (40), mevrouw Van Quickenborne en mama van Bo (6) en Scott (3): “Als Vincent geen gelijk zou hebben, zouden de drugsmaffia niet van plan zijn hem iets aan te doen”

“Het is absoluut niet makkelijk. We gaan naar een kinderpsycholoog, zodat Bo en Scott hier geen blijvende angsten aan overhouden. Maar Vincent is écht goed bezig, hij moet doorzetten.” Het safehouse hebben ze verlaten, maar hun vrijheid zijn ze kwijt. De bewaking en de dreiging blijven. Toch denkt Anouk Sabbe (40), echtgenote van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne

Lees meer »

‘Temptation’ Megan Desaever (22) spreekt na gerechtelijk onderzoek belastingfraude tegen haar: “Ik geraakte niet op mijn itsme-account”

“Ik heb het allemaal niet zo gewild.” Megan Desaever (22), naar wie een gerechtelijk onderzoek loopt nadat ze belastingfraude pleegde, spreekt voor het eerst. De jonge vrouw werd vrijdagmorgen gearresteerd en urenlang verhoord door de politie. “Het laatste jaar heb ik geen belastingen betaald, dat klopt. Maar dat was omdat ik niet op mijn itsme-account geraakte.”

Lees meer »

James Webb-telescoop ontdekt eerste exoplaneet

De James Webb Space Telescope kan een nieuwe kosmische mijlpaal op zijn conto schrijven: de opvolger van de Hubble-ruimtetelescoop heeft wetenschappers voor het eerst in staat gesteld een exoplaneet te identificeren, een planeet die rond een andere ster dan onze Zon draait. Dat meldt ruimtevaartorganisatie NASA.

Lees meer »

“Rekenen op drie à vier versterkingen”: CEO Fredberg is nu aan zet en heeft nog negen dagen de tijd voor een kwaliteitsinjectie

Anderlecht won van Seraing. Hallelujah! Een zege op bezoek bij de laatste in de stand. Een ploeg die al een jaar geen thuisoverwinning meer heeft geboekt, maar overschot had Anderlecht niet. Nieuwkomer Dreyer en Stroeykens beslisten een troosteloze middag in Luik in het voordeel van paars-wit. Jesper Fredberg heeft nog negen dagen op versterkingen binnen te halen.

Lees meer »

Onze chef voetbal: “Als Club dit weekend wint van Genk, is dat niet zozeer de verdienste van Parker. Indien het verliest is het evenmin zíjn schuld”

Na een korte onderbreking gaat de bal dit weekend weer aan het rollen op de Belgische velden. Onze chef voetbal kijkt vooral watertandend uit naar de clash tussen competitieleider Genk en Club Brugge, waar Scott Parker voor het eerst langs de lijn staat. “Club heeft nood aan een vertrouwensboost. Parker moet in de eerste plaats de twijfel zien weg te

Lees meer »

Wat betekent de beloofde levering van 31 Amerikaanse tanks aan Oekraïne? “In het Kremlin zullen ze nu ongemakkelijk beginnen schuiven op hun stoel”

Na Duitsland hebben nu ook de Verenigde Staten een levering van tanks beloofd aan Oekraïne. President Joe Biden kondigde vandaag aan dat het Amerikaanse leger 31 M1 Abrams-gevechtstanks naar Oekraïne zal sturen. Welke impact kunnen die tanks hebben op het terrein, en hoe zal Poetin reageren? We vroegen het aan oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen.

Lees meer »