Nieuwsfeed

Van der Poel ramt alle frustraties uit zijn lijf en wint voor Van Aert en Pidcock in de modder van Gavere

Zo, die rekening is vereffend. Mathieu van der Poel heeft de ontgoocheling van Mol verteerd met een knappe zege in de modder van Gavere. De Nederlander haalde het na een beklijvende strijd tussen de ‘Grote Drie’ voor Wout van Aert en Tom Pidcock.

Krantenkoppen in België

Boete van 50.000 gevorderd van Net Brussel

Het Brusselse arbeids­auditoraat eist een geldboete van 50.000 euro van Net Brussel, vanwege de zelfdoding van een gepeste werknemer. Een ploegbaas staat mee terecht. Tegen hem wordt een celstraf van zes maanden gevorderd en een geldboete van 15.000 euro.

Lees meer »

Spilfiguur in Qatargate wordt spijtoptant en gaat samenwerken met Belgische justitie

Het voormalige Italiaanse Europarlementslid Pier Antonio Panzeri, die wordt beschouwd als een spilfiguur in de ‘Qatargate’ of de corruptiezaak binnen het Europees Parlement, gaat samenwerken met de Belgische justitie. Dat meldt het federaal parket. De Italiaan wordt spijtoptant en moet nu “substantiële, onthullende, waarheidsgetrouwe en volledige verklaringen” afleggen over zijn eigen rol in het dossier en die van de andere

Lees meer »

Dit zijn de belangrijkste dartstoernooien in 2023

Is het WK darts nu de afsluiter van het jaar of juist de start van het nieuwe jaar? Hoe dan ook: Michael Smith was de eerste die met een fraaie trofee in handen stond in het jaar 2023. Bully Boy won de WK-finale van Michael van Gerwen, die op het volgende WK gebrand zal zijn om de Sid Waddell Trophy

Lees meer »

Vuilnisbelt of rivier? 10.000 kubieke meter afval belandt in het water

Door de hevige regenval en overstromingen in verschillende Balkanlanden heeft zich de afgelopen dagen meer dan 10.000 kubieke meter afval opgestapeld in de Drina. De Bosnische rivier kampt al jaren met een afvalprobleem, tot grote woede van milieuactivist Dejan Furtula. ‘We zouden ons moeten schamen’, zegt hij. ‘Dit veroorzaakt schade aan het milieu én onze gezondheid.’ Bekijk dronebeelden van de

Lees meer »

Chilenen moeten in allerijl vluchten voor bosbranden

In Chili zijn bij zware bosbranden al minstens 13 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de civiele bescherming vrijdagavond (plaatselijke tijd). De brandweer bestrijdt zo’n 40 bosbranden die woeden in het zuiden en het midden van het land. In de video hierboven ziet u hoe de inwoners van Vilcun plots worden verrast door een enorme vuurzee.  

Lees meer »

Voormalig Braziliaans president Bolsonaro veroordeelt bestorming overheidsgebouwen door aanhangers

"Vreedzame demonstraties maken deel uit van de democratie, maar plunderingen en invasies van openbare gebouwen, vallen daar niet onder." Dat zegt voormalig Braziliaans president Jair Bolsonaro na de bestorming van het parlementsgebouw, het gerechtsgebouw en het presidentieel paleis in de hoofdstad Brasilia door zijn aanhangers. Het verwijt van de nieuwe president Lula da Silva dat Bolsonaro de massa zou opgestookt

Lees meer »