Nieuwsfeed

Vijfde ngo stopt activiteiten in Afghanistan na verbod voor vrouwen om te werken

De Britse organisatie Christian Aid heeft maandag aangegeven haar activiteiten in Afghanistan stop te zetten. De ngo is de vijfde organisatie die die beslissing neemt na het verbod voor vrouwen om in hulporganisaties te werken dat door de taliban werd opgelegd.

Krantenkoppen in België

Californië roept noodtoestand uit wegens winterstorm

Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft woensdag lokale tijd de noodtoestand uitgeroepen in aanloop naar de grote winterstorm die woensdag en donderdag over de Amerikaanse staat zal trekken. De storm gaat naar verwachting gepaard met hevige regen- en sneeuwbuien en zware windstoten. Ook wordt rekening gehouden met overstromingen. Voor verschillende steden in het noorden van de staat gelden evacuatiebevelen.

Lees meer »

Belg worden? Eerst voor examen slagen

CD&V heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend dat mensen verplicht eerst een ‘nationaliteitsexamen’ af te leggen, voor ze de Belgische nationaliteit kunnen krijgen. Hoe dat examen eruitziet? “Een reeks algemene vragen, die testen of je onze gewoontes kent, onze gebruiken, onze taal, ons patrimonium – zoals bijvoorbeeld het Atomium”, aldus CD&V-Kamerlid Franky Demon.

Lees meer »

VRT grote slokop, geen Niels Destadsbader en ook HLN maakt kans: dit zijn de genomineerden voor de nieuwe ‘Kastaars!’

De genomineerden voor de ‘Kastaars!’ zijn bekend. De nieuwe mediaprijzen, die op 28 januari uitgereikt worden, zijn onderverdeeld in acht publieksprijzen en drie juryprijzen. VRT-merken zijn daarbij het best vertegenwoordigd, Danira Boukhriss en Erik Van Looy hebben elk drie nominaties, Niels Destadsbader, Koen Wauters en Karl Vannieuwkerke vallen op door hun afwezigheid. Ook HLN werd twee keer genomineerd, in de

Lees meer »

Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgenomen”

Hetzelfde kapsel, dezelfde lippenstift, dezelfde koninklijke houding: al meer dan tien jaar is Catherine (41), prinses van Wales, een exacte kopie van zichzelf. En tegenwoordig ook eentje van… de overleden Queen. De twee royals hebben allebei een voorliefde voor de felste kleuren van de regenboog, maar die kiezen ze niet zomaar. Achter elke outfit zit een doordachte strategie, die veel

Lees meer »

Elf meter lange bultrug gestrand in New York

Op een strand nabij New York City is maandag een bultrug aangetroffen. Het dier was verzwakt en kon helaas niet meer gered worden. Volgens wetenschappers gaat het om een volwassen walvis van zo’n 32 ton. Hoe hij gestorven is, moet nog onderzocht worden.  

Lees meer »

Voor het eerst zonder Nicole: ontroering troef wanneer Hugo Sigal een muzikaal in memoriam brengt op de Kastaars

Het afgelopen jaar moesten we noodgedwongen afscheid nemen van enkele mediapersoonlijkheden. Arnold Willems, Reinhilde Decleir én Nicole Josy. Om hen te eren mocht Hugo Sigal een nummer zingen. Voor het eerst zonder z’n geliefde Colleke stond hij weer op het podium. En dat zorgde voor grote emoties. Niet alleen bij Hugo, maar ook bij alle aanwezigen. De zanger werd –

Lees meer »