Nieuwsfeed

Als je dochter of tweelingzus je telefoon ontgrendelt: gezichtsherkenning blijkt niet waterdicht

.

Krantenkoppen in België

Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.

Lees meer »

Onderzoek aanslag op justitieminister Vincent Van Quickenborne richt zich steeds meer op Mocromaffia, vijfde verdachte blijft in cel

De 22-jarige Nederlander die deze week vanuit Nederland is overgeleverd als vijfde verdachte voor bedreigingen en een geplande aanslag op minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Kortrijk vrijdag. Volgens onze informatie richt het onderzoek zich steeds meer op de Mocromaffia, ook wel cocaïnemaffia genoemd, in Nederland.

Lees meer »

Griekenland wil lengte van hek op grens met Turkije verdubbelen

Griekenland gaat het hek dat op de grens met Turkije staat bijna twee keer zo lang maken. Met het hek proberen de Grieken illegale migranten tegen te houden. Het grenshek van vijf meter hoog was tot nu toe 37,5 kilometer lang. Daar komt nog eens 35 kilometer bij, zei de Griekse minister voor burgerveiligheid tijdens een bezoek aan de bouwplaats.

Lees meer »

Duitse politie: “Meeste activisten in bruinkooldorp Lützerath geëvacueerd”, laatste actievoerder houden zich schuil in tunnels

In het Duitse bruinkooldorp Lützerath zijn volgens de politie de meeste actievoerders die het dorp bezetten, geëvacueerd. Ook de boomhutten en schuren waarin de actievoerders zich verschansten zijn verwijderd. Maar de politie ontdekte gisteren ook tunnels in het dorp, in minstens één tunnel zouden nog activisten zich schuilhouden. Met de bezetting willen de betogers de afbraak van het dorp tegenhouden

Lees meer »

Stad Tongeren grijpt in om voortbestaan van internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren

Het stadsbestuur van Tongeren moet ingrijpen om het voortbestaan van de internationaal bekende antiekmarkt te verzekeren. Een groot deel van de verkopers vergrijst, de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er minder antiek in omloop is en de laatste warme, overdekte markthal zal binnenkort verdwijnen. Het stadsbestuur gaat de komende weken samenzitten met experten en antiekhandelaars om oplossingen te zoeken voor

Lees meer »

Flashtherapie behandelt tumoren sneller en gerichter: “Over twee jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelbare tumoren aanpakken”

Is flashtherapie, heel kort bestralen met een hoge dosis, de sleutel tot succesvollere behandeling van tumoren? Het eerste onderzoek is alvast veelbelovend. “Niet alleen is de impact op de tumor minstens even groot als bij een gewone bestraling, er is minder schade aan omliggende organen én het is goedkoper, omdat één tot twee sessies volstaan. ”, zegt radiotherapeut-oncoloog Piet Dirix

Lees meer »