Nieuwsfeed

Zara Rutherford (20): “Meer stabiliteit en zekerheid, dat wens ik vooral”

Ze wilde in 2022 meisjes over de hele wereld inspireren om hun dromen na te jagen door de jongste vrouwelijke piloot te worden die ooit solo de wereld rondvloog. Voor 2023 wenst de Brits Belgische Zara Rutherford niets minder al mag het volgens haar ook eens een rustiger jaar worden.

Krantenkoppen in België

Op bezoek in Zorgcentrum na Seksueel Geweld: “Op de zes maanden dat we open zijn, zagen we al acht slachtoffers jonger dan tien”

Vorige week brachten we het nieuws dat almaar meer kinderen jonger dan 12 seksueel worden misbruikt. Meer slachtoffers vinden wel hun weg naar de Zorgcentra na Seksueel Geweld. We trokken naar het centrum in Leuven en spraken verpleegkundigen, artsen en een psychologe. Hoe helpen zij de slachtoffers? En hoe gaan de hulpverleners zelf om met de zware verhalen? “Mijn kinderen

Lees meer »

Echtgenote reageert voor het eerst op Instagram na arrestatie Dani Alves, getuigenissen slachtoffer doen het net steeds meer sluiten

Voetballer Dani Alves (39), vooral bekend van z’n periode bij FC Barcelona, zit in nauwe schoentjes. Het Spaanse gerecht heeft de Braziliaan aangehouden in de zaak naar de vermeende aanranding van een vrouw in een nachtclub in Barcelona. Enkele uren later ontbond het Mexicaanse UNAM Pumas zijn contract met onmiddellijke ingang. Ondertussen raken steeds meer (onthutsende) details bekend en reageerde

Lees meer »

Overvallers die Bart Versluys aanvielen voor zijn luxehorloge, zijn Noord-Franse amateurvoetballers: “Trainer stuurde zijn spelers ook ‘naast het veld’ aan”

Wie zit achter de overvallen op zakenmannen Bart Versluys en Miguel Dheedene, die beiden beroofd werden van hun peperdure luxehorloges? En wie is verantwoordelijk voor twee home-invasions in Sint-Amandsberg, waar de buit bestond uit… peperdure luxehorloges? Het antwoord op die vragen van de speurders leidt naar Noord-Frankrijk. Naar een amateurvoetbalploeg, zowaar.

Lees meer »

Spookmetrolijn in Charleroi krijgt na decennia van verwaarlozing een tweede leven: “Project om stad toekomst in te loodsen”

De bekende spookmetrolijn in Charleroi, die nooit in gebruik werd genomen, krijgt voor het eerst sinds dertig jaar perspectief op de toekomst. Burgemeester Paul Magnette (PS) maakt zich sterk dat de toekomstige metrolijn "belangrijk is voor de bewoners van de regio". Het metronetwerk wordt gezien als één van de grands travaux inutiles, grote werken die als gevolg van de Belgische

Lees meer »

Studie berekent hoe lang het zou duren voor het paradijselijke Madagascar zich heeft hersteld van de komst van de mens

Als je vandaag de natuurlijke evolutie zijn werk zou laten doen, zou het maar liefst 2,9 miljoen jaar duren voor Madagascar weer evenveel landzoogdieren telt als vóór de komst van de mens. Dat blijkt uit een studie die verschenen is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications. Madagascar is een paradijs van biodiversiteit, maar bijna de helft van alle dier- en

Lees meer »

Football Talk. Feyenoord hangt tegen Ajax netten in De Kuip om spelers te beschermen – Lloris stopt als recordinternational bij Frankrijk

Feyenoord hangt tijdens de komende thuiswedstrijd tegen rivaal Ajax voor het eerst in de Eredivisie netten op rond het hele veld. Zo moet worden voorkomen dat supporters voorwerpen op het veld gooien. “Alternatieven zijn serieus overwogen, maar er is uiteindelijk gekozen voor het afnetten van het speelveld”, maakt de koploper van de Eredivisie bekend.

Lees meer »

Spilfiguur in Qatargate wordt spijtoptant en gaat samenwerken met Belgische justitie

Het voormalige Italiaanse Europarlementslid Pier Antonio Panzeri, die wordt beschouwd als een spilfiguur in de ‘Qatargate’ of de corruptiezaak binnen het Europees Parlement, gaat samenwerken met de Belgische justitie. Dat meldt het federaal parket. De Italiaan wordt spijtoptant en moet nu “substantiële, onthullende, waarheidsgetrouwe en volledige verklaringen” afleggen over zijn eigen rol in het dossier en die van de andere

Lees meer »

COLUMN. Het unieke verhaal van Vlaanderen is er voornamelijk één van de laatste 200 jaar. Alles daarvoor is bij elkaar gesprokkelde suikerzoete romantiek

Als Ben Weyts zonodig het kindergeld wil afpakken van ouders die hun kinderen geen Nederlands leren, dan komt hij bij Tom Waes helaas rijkelijk te laat. Zelfs voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois uitte vanuit de catacomben van het Europees Parlement zijn ongenoegen over de tussentaal waarmee Waes ‘Het verhaal van Vlaanderen’ aan elkaar praat. Het moet geleden zijn van de

Lees meer »

Aantal illegale binnenkomers in EU op hoogste niveau sinds 2016

Het aantal illegale binnenkomsten in de Europese Unie is in 2022 met 64 procent gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Daarmee wordt het hoogste niveau bereikt sinds 2016, laat het Europese agentschap voor de beveiliging van de grenzen, Frontex, vrijdag weten. Zo’n 330.000 mensen zijn in totaal de EU binnengekomen en geregistreerd, 45 procent daarvan volgde de zogenaamde Westelijke Balkanroute.

Lees meer »