Nieuwsfeed

Gelogen over studies, werk en eigendommen: onderzoek naar Republikeens Congreslid dat loog op cv

Nog voor de Republikein George Santos (34) volgende week de eed aflegt in het Huis van Afgevaardigden, bevindt hij zich in het oog van de storm. Hij werd betrapt op tegenstrijdigheden in zijn cv en biografie, en gaf vorige week toe dat hij loog over sommige feiten. Intussen is een onderzoek geopend, maar Santos vindt zichzelf nog steeds geschikt om in het Huis te zetelen.

Krantenkoppen in België

Winterprik heeft solden enigszins gered

Vandaag en morgen zijn de laatste dagen van de solden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemersorganisatie UNIZO maakten alvast de balans op van de winterkoopjes. Die waren algemeen iets minder goed dan vorig jaar, zo blijkt uit een bevraging. Zelfstandige modewinkels verkochten gemiddeld 2,4 procent minder soldenstukken dan vorig jaar.

Lees meer »

Bewoonster “in shock” nadat voordeur verbrijzeld wordt door nieuwe vuurwerkbom: “We hebben schrik”

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in Maasmechelen een bewoond pand geviseerd door een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. Maandagochtend rond 3 uur sloeg de voordeur aan diggelen in de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk. Daar woont de moeder van de 19-jarige jongen aan wiens flat zondagmorgen een aanslag werd gepleegd. “Ik ging volledig in shock na die luide knal.”

Lees meer »

De man die zijn paarden naar het slagveld stuurt in ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Het zijn strijders met goesting om te gaan”

“Hou je klaar voor het betere hakwerk.” Woorden van Tom Waes aan het begin van Het verhaal van Vlaanderen over de Guldensporenslag. Toch is er één man die vol vertrouwen zijn paarden tussen de zwaarden en goedendags het slagveld op stuurt. Dietrich Verzele, de horsemaster uit Oudenaarde, heeft van film- en showpaarden zijn levenswerk gemaakt. “Wij brengen de paarden waar

Lees meer »

Waarom zijn tanks voor Oekraïne zo’n heikel punt voor Duitsland? 

Alle ogen zijn vandaag gericht op Ramstein, de Amerikaanse luchtmachtbasis in Duitsland waar vandaag de defensieministers van 50 landen samenkomen. Onder leiding van de Amerikanen zullen ze daar de wapenleveringen voor Oekraïne bespreken. Het belangrijkste agendapunt: zal Duitsland toestemming geven aan andere landen om Leopard 2-tanks te leveren aan Oekraïne? En er misschien ook zelf gaan leveren? Oekraïne vraagt al

Lees meer »

China heropent grenzen maar verwacht geen stormloop aan reizigers

Morgen heropent China zijn grenzen voor buitenlanders. Na jarenlange beperkingen en strenge quarantaineregels wordt het eenvoudiger om naar China te reizen. Toch zal het wellicht nog maanden duren vooraleer het aantal reizigers opnieuw op een normaal niveau zal komen, al was het maar omdat het aantal internationale vluchten vanuit China voorlopig beperkt blijft.

Lees meer »

“Zo vermijd je dat je na je ontbijt een hele dag loopt te snoepen”: Sandra Bekkari beantwoordt 5 vragen over een gezond ontbijt

Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag.

Lees meer »

Football Talk. Overmars terug aan het werk bij Antwerp na hartinfarct – Ineos-miljardair wil nu ook Man United overnemen – 15.000 euro boete voor AA Gent

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) heeft op 15.000 euro boete opgelegd aan Gent voor wangedrag van de Gentse supporters. Die gooiden vuurwerk op het veld in het duel tegen Club Brugge. Voor die match werd ook een wansmakelijk spandoek ontrold, die hadden fans in een ander spandoek het stadion binnengesmokkeld.

Lees meer »