Nieuwsfeed

Frans-Duitse entente danst nog niet op Europese muziek

23:56 Frankrijk en Duitsland proberen een gezamenlijke lijn uit te zetten om Europa door de vele crisissen te loodsen. De stroeve pasjes en holle frasen bij hun ontmoeting zondag in Parijs tonen hoe moeilij…

Krantenkoppen in België

Vuurwerkbom tot ontploffing gebracht aan huis in Maasmechelse wijk Eisden-Tuinwijk

Voor de tweede opeenvolgende nacht hebben onbekenden in het Limburgse Maasmechelen een bewoond pand geviseerd door een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. Maandagochtend rond 3 uur zijn bewoners van de Bevrijdingslaan in Eisden-Tuinwijk opgeschrikt door een zeer luide knal. Zondagochtend rond 4.30 uur vond al een gelijkaardige explosie met een vuurwerkbom plaats in de inkomhal van een appartement Op De

Lees meer »

Kuurne-Brussel-Kuurne viert 75ste jubileum

De wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne wordt dit jaar voor de 75ste keer gereden. Naar aanleiding van het jubileum brengt de organisatie een boek uit. Het is een boek vol anekdotes, foto’s en weetjes. Kuurne-Brussel-Kuurne vindt plaats op zondag 26 februari.

Lees meer »

Monument in VS voor slachtoffers Koreaoorlog kostte miljoenen, maar blijkt nu vol spelfouten te staan

Sinds vorige zomer is in Washington DC een nieuw monument te bezichtigen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Koreaoorlog (1950-1953). Een goedbedoeld initiatief, maar met een ongelukkige uitvoering. Van de ruim 36.600 slachtoffers zijn naar schatting zo’n 1.015 namen verkeerd gespeld en zijn 500 slachtoffers die omkwamen tijdens de oorlog niet eens vermeld. Dat meldt ‘The New York Times’.

Lees meer »

Monza-eigenaar Berlusconi na stunt tegen Juventus platgebeld over beloofde “bus vol prostituees”

En toen stond zijn telefoon roodgloeiend. Nadat Silvio Berlusconi (86), tegenwoordig voorzitter van voetbalclub AC Monza, tijdens het jongste kerstfeestje zijn spelers “een bus vol met prostituees” beloofd had wanneer ze een topclub klopten, ging de ploeg gisteren met 0-2 bij Juventus winnen. Het is nog niet bekend of Berlusconi zijn belofte is nagekomen. De sociale media-cel van de club

Lees meer »

Tienduizenden Iraanse gevangenen krijgen gratie van ayatollah Ali Khamenei, volgens staatsmedia

Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran, heeft zondag gratie verleend aan “tienduizenden” gevangenen, onder wie vele Iraniërs die tijdens recente protesten tegen het islamitische regime zijn gearresteerd, meldt de staatstelevisie. De gratieverlening omvatte vrijlating van gevangenen en amnestie. Khamenei kondigde de beslissing aan ter ere van de verjaardag van de islamitische revolutie van 1979.

Lees meer »

Dubbel noodlot in Ingelmunster, Kurt (42) overlijdt nog geen 48 uur na zijn oom (74): “Hij zakte in elkaar toen hij Willy thuis dood aantrof”

In nog geen week tijd afscheid moeten nemen van twee dierbaren. Je wenst het niemand toe, maar precies dat overkwam de familie Vanneste-Stragier uit Ingelmunster. Kurt Vanneste (42) trof zijn oom Willy Stragier (74) thuis dood aan en zakte niet lang daarna zelf in elkaar. “Ze kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer, maar we hadden nooit gedacht dat we

Lees meer »