Nieuwsfeed

Amerikanen schieten opnieuw voorwerp uit de lucht

Het Amerikaanse leger heeft zondag opnieuw een object uit de lucht geschoten. Dat melden Amerikaanse media op basis van overheidsbronnen.

Krantenkoppen in België

Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan

Lees meer »

In Houthalen-Helchteren gaan Vooruit, CD&V en Groen samen als HOPPAH naar de kiezer

In Houthalen-Helchteren nemen de partijen Vooruit, CD&V en Groen met een eenheidslijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar: HOPPAH. Op dit moment wordt Houthalen-Helchteren bestuurd door de kartellijst Vooruit-Groen-Plus, CD&V en N-VA. HOPPAH wordt naar eigen zeggen een nieuwe politieke beweging waarin inwoners mee de visie over de gemeente uitstippelen. Dat zal onder meer gebeuren met acht HOPPAH-cafés dit jaar

Lees meer »

Autodeeldiensten schieten als paddenstoelen uit de grond: wat kost een ritje bij de populairste aanbieders?

Onze steden tellen almaar meer autodeeldiensten. Na Brussel en Gent een half jaar geleden, lanceerde het Duitse MILES gisteren zijn free floating-dienst in Antwerpen. Het zet er meteen een wagenpark van 100 Volkswagen Polo’s en Audi A3’s neer, een aantal dat de komende weken nog wordt opgedreven. Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren, verdubbelt zijn vloot in Gent dan

Lees meer »

Twee extra Orpea-voorzieningen onder verhoogd toezicht

De Zorginspectie heeft de voorbije weken een extra inspectieronde gedaan bij de 23 woonzorgcentra van de Franse rusthuisketen Orpea in Vlaanderen. Die keten ligt al langer onder vuur na berichten over wantoestanden. Vijf Orpea-voorzieningen stonden al onder verhoogd toezicht. Daar komen er nu volgens Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits normaal gezien twee bij, waaronder Prinsenhof in Brugge. Dat heeft

Lees meer »