Nieuwsfeed

Douane machteloos tegen invoer Chinese namaak in Luik: ‘Dit is erger dan cocaïne’

.

Krantenkoppen in België

Niet alle inzamelacties voor Syrië en Turkije even succesvol:  “Geef nuttige dingen, of geld voor transport”

Bpost heeft een gedetailleerde lijst opgesteld van spullen die de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië kunnen gebruiken. Ook Consortium 12.12 gaat gericht te werk. Organisaties die dat niet doen, komen al snel in de problemen, zo blijkt. “Twee van onze vrijwilligers kregen een longaandoening van de schimmels en de huisstofmijt in de oude kleren die hier worden

Lees meer »

“Oekraïense scherpschutters doden zeven Russische verkenners in Bachmoet”

De strijd om de oost-Oekraïense stad Bachmoet blijft in alle hevigheid woeden. Het Oekraïense leger meldt dat scherpschutters afgelopen nacht een groep Russische verkenners heeft doodgeschoten die probeerden op te rukken naar de Oekraïense stellingen. Bij de Russen vielen zeven doden, drie andere soldaten raakten gewond, aldus de Oekraïense autoriteiten. Die informatie kon niet onafhankelijk bevestigd worden.

Lees meer »

Meer eetkramen met herbruikbaar servies op Gentse Feesten

Tijdens de komende editie van de Gentse Feesten zal het aantal eetkramen met herbruikbaar servies buiten de feestenzones verder stijgen (van 10 naar 15). De veiling van de vergunningen van alle eetkramen zal meteen voor de komende drie edities tegelijk gebeuren. De stad hoopt zo meer kandidaten te overtuigen om de investering te maken.

Lees meer »

Oekraïne heeft 26 oorlogsmisdadigers veroordeeld sinds begin Russische invasie: “De gruwelijkheden zijn gigantisch en eindeloos”

Sinds de start van de Russische invasie een jaar geleden hebben Oekraïense rechtbanken 26 verdachten van oorlogsmisdaden berecht en veroordeeld. Bijna 300 anderen werden aangeklaagd. Dat heeft de Oekraïense aanklager Myroslava Krasnoborova donderdag verklaard tijdens een briefing van Eurojust, het Europees agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken. Zo staat te lezen op de website van persagentschap Reuters.

Lees meer »

Oscar winnen én verbroederen met Courteney Cox: deze Vlaamse componist is hot in Hollywood

Dan tóch Belgische winst op de Oscars. Filmcomponist Sven Faulconer (43) maakte de muziek voor de winnende Netflix-documentaire ‘The Elephant Wisperers’. “Heel surreëel om zo’n gouden beeldje vast te houden, en vooral heel zwaar”, reageert de Vlaming die zestien jaar geleden als burgerlijk ingenieur verhuisde naar Los Angeles. Vandaag werkt hij er als componist voor de allergrootsten uit de filmwereld:

Lees meer »