Nieuwsfeed

Erg groot en erg rood: het internet gaat wild voor deze komische ‘Big Red Boots’

MSCHF, een collectief uit New York dat bekend staat om hun slimme en grappige producten, gaat viraal met grote rode laarzen die niet zouden misstaan aan de voeten van een stripfiguur. MSCHF noemt de schoenen zelf “cartoonlaarzen voor een coole 3D-wereld.” Instagram- en TikTok gebruikers omschrijven ze eerder als “clown schoenen” of “airpods laarzen”.

Krantenkoppen in België

Foto in vrouwenkleren brengt Republikeins gouverneur in verlegenheid

Bill Lee, de gouverneur van de Amerikaanse staat Tennessee, wil zo snel mogelijk een wet ondertekenen die dragshows verbiedt. Tegelijk moet de Republikein zich verantwoorden voor een schoolfoto uit 1977 waarop hij in een jurk te zien is. De foto werd afgelopen weekend op het internetplatform Reddit gedeeld onder de titel ‘Governor Bill Lee in drag’.

Lees meer »

KIJK. Veldrijder Eli Iserbyt getrouwd met vriendin Fien: “The Iserbyts”

Veldrijder Eli Iserbyt is getrouwd met zijn vriendin, Fien Maddens. De veldrijder vroeg zijn Fien ten huwelijk in Hof van Cleve, in februari vorig jaar. Afgelopen weekend maakten ze er werk van, in het gemeentehuis van Anzegem. Iserbyt postte enkele foto’s van hem en zijn bruid, echtgenote Fien plaatste de alleszeggende comment ‘The Iserbyts’, met ‘civil wedding’ erbij.

Lees meer »

Joke Emmers probeert zich te wapenen tegen online haat: “Ik heb eens een week in bed gelegen om ervan te bekomen”

“Als iemand mij stuurt dat ze mij vervelend vinden, doet dat echt pijn.” Joke Emmers (33) is een geliefd schermgezicht, maar niet iedereen kan haar guitige lach en présence appreciëren. De actrice krijgt lelijke opmerkingen te slikken. Niet alleen nu, ook al in haar kindertijd. Een eerlijk gesprek over hoe zij ondanks online haat zelfverzekerd blijft en hoe partner Visjal

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy teistert Mozambique voor de tweede keer

De tropische cycloon Freddy is vandaag voor de tweede keer aan land gegaan in Mozambique, in Zuidoost-Afrika. Dat gaat gepaard met enorme hoeveelheden regen, felle wind en overstromingen. Er is sprake van 1 dodelijk slachtoffer. Het totaal aantal doden door Freddy staat al op ten minste 28. De cycloon ontstond 34 dagen geleden in de buurt van Australië en is

Lees meer »

Boechout onder verscherpt toezicht na kritische audit rond bouwdossiers

De gemeente Boechout komt onder verscherpt toezicht te staan, na een kritische audit over de werkwijze bij verschillende stedenbouwkundige dossiers. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD). Antwerps gouverneur Cathy Berx zal samen met het lokaal bestuur de aanbevelingen van de audit bespreken en opvolgen.

Lees meer »

Zo ontmaskeren Radix en Lieven Scheire met AI week na week ‘The Masked Singer’: “Hoe meer optredens, hoe beter het resultaat”

De zoektocht naar de identiteit van ‘The Masked Singers’ is volop aan de gang. Maar kan artificiële intelligentie meespeuren naar de verborgen zangers? Volgens AI-bedrijf Radix en Lieven Scheire zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Meer zelfs, hun ‘ONTMASKATRON’ boekte al enkele successen. Wie zijn hun hoofdverdachten voor de overblijvers? En wat vindt VTM van deze topspeurder?

Lees meer »

Tijd tikt weg voor TikTok in VS

20:04 Shou Zi Chew, de CEO van de filmpjesapp TikTok, wordt donderdag in het Amerikaanse parlement gesommeerd om de politici gerust te stellen. De kans lijkt evenwel klein dat hij nog veel harten kan winnen…

Lees meer »

Belgische scheidsrechtersbazen repliceren op VAR-kritiek: “We gaan beter communiceren, maar we laten onze refs ook niet ‘vermoorden’”

Deze middag was het Belgische Referee Department aan zet: in een rondetafelgesprek met media gaven scheidsrechtersbaas Herbert Fandel en technisch directeur Bertrand Layec hun repliek op een turbulente week en de kritiek op de VAR in het zog van de onbestrafte elleboogstoot van Tajon Buchanan: “Het was een fout, maar we mogen de refs niet onmenselijk behandelen.”

Lees meer »