Nieuwsfeed

Ijsberen in Dendermonde springen al een halve eeuw in ijskoud water

De Dendermondse IJsberen bestaan 50 jaar en ze organiseerden dit weekend voor de 43ste keer hun nationale ijsberenfestival. Alle leden en ijsberen uit heel het land zijn dan welkom en namen een duik in water van 4 graden.

Krantenkoppen in België

Veel Belgische gemeenten kampen met huisartsentekort ondanks hogere instroom

Veel gemeenten in België hebben momenteel te kampen met een tekort aan huisartsen, terwijl er in totaal eigenlijk wél genoeg huisartsen zijn. "Dat is omdat er een versnippering is van het artsenaanbod", zegt huisarts Ann Van den Bruel in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Tegelijkertijd is het aantal consultaties gestegen en vullen instromende huisartsen niet genoeg de huisartsen op

Lees meer »

Amnesty International waarschuwt voor gevolgen van Russische agressie: “Vrouwen in Oekraïne lopen ernstige risico’s”

Mensenrechtorganisatie Amnesty International heeft op Internationale Vrouwendag zijn zorgen geuit over de vrouwen in Oekraïne. “De Russische invasie heeft schadelijke gevolgen voor de geestelijke, lichamelijke, seksuele en reproductieve gezondheid van vrouwen”, valt te lezen in een persbericht. Volgens Amnesty International moeten vrouwen een meer proactieve rol krijgen in besluitvormingsprocessen.

Lees meer »

Amnesty roept op om mensenrechtenschendingen van taliban te vervolgen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de lidstaten van de Verenigde Naties (VN) op om op te treden tegen de verslechterende mensenrechtensituatie in Afghanistan. Aan de straffeloosheid van de taliban moet een einde komen, eist de organisatie vandaag. “Het is tijd dat de internationale gemeenschap na haar herhaalde publieke verklaringen concrete actie onderneemt”, verklaarde secretaris-generaal Agnès Callamard van Amnesty.

Lees meer »