Nieuwsfeed

LIVE. Aftrap! Standard krijgt laagvlieger KV Kortrijk over de vloer

• 25ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Stade Maurice Dufrasne • Standard mag nog dromen van play-off 1, KV Kortrijk zit met degradatiezorgen

Krantenkoppen in België

Biden neemt nieuwe maatregelen tegen vuurwapengeweld

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag een nieuwe resem maatregelen aangekondigd om de verspreiding van vuurwapens aan banden te leggen. Verwacht wordt echter dat de impact van de maatregelen beperkt zal zijn, bij gebrek aan een federale wetgeving. Later op de dag geeft Biden meer toelichting in het Californische Monterey Park, waar begin dit jaar bij een schietpartij nog

Lees meer »

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van onderzoek naar corruptie in Europees Parlement gehaald na beschuldiging partijdigheid

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement gehaald. Dat meldt de advocaat van het Belgische Europarlementslid Marc Tarabella. Die had een wrakingsverzoek ingediend tegen onderzoeksrechter Claise. Die had geweigerd zich uit het onderzoek terug te trekken, waarna het hof van beroep moest oordelen over het wrakingsverzoek. Dat hof heeft nu geoordeeld dat het

Lees meer »

LIVE PARIJS NICE. Bergkoning Gregaard sprokkelt punten en laat zich uitzakken, Lotto-Dstny controleert mee in het peloton

De vijfde rit van Saint-Symphorien naar Saint-Paul-Trois-Châteaux (212,4 km) biedt De Lie, Merlier en co vandaag mogelijk een laatste spurtkans. Mogelijk, want de twee beklimmingen van tweede en één van derde categorie in de eerste 35 kilometer nodigen uit tot het opzetten van een lange vlucht die wel eens tot de finish kan dragen. Na de pittige aanvangsfase vlakt het

Lees meer »

Reclame gokspelen verwijderd aan Genkse scholen

Nog voor het eind van de week zal in Genk geen reclame voor gokspelen meer gemaakt worden in de buurt van scholen. De uitbater van de reclamepanelen in onder andere bushokjes haalt die weg na een klacht van oppositiepartij N-VA. In de Collegelaan aan het Atlascollege is nu alleen nog maar reclame te zien voor ontbijtgranen, pretparken, bier en softdrinks,

Lees meer »