Nieuwsfeed

Nog steeds geen contact met 15 Belgen die op moment van aardbevingen geregistreerd waren in Turkije of Syrië

Met 15 van de ongeveer 280 Belgen die op het moment van de aardbevingen van afgelopen maandag geregistreerd waren in Turkije of Syrië, is er nog geen contact mogelijk geweest. Dat zegt Buitenlandse Zaken. Donderdag ging het nog om 28 Belgen. Er zijn voorlopig ook geen meldingen van Belgische slachtoffers.

Krantenkoppen in België

OCAD: ruim 200 dreigingsmeldingen in verband met terreur of extremisme in 2022

Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) heeft in 2022 215 dreigingsmeldingen geregistreerd die verband houden met terrorisme of extremisme. Dat is vergelijkbaar met 2021, toen er 218 meldingen waren. Anders dan in 2021 was er vorig jaar geen dreiging die als ‘zeer ernstig’ werd bestempeld – in 2021 was er zo één. Het OCAD stelde in 2022 wel een “significante

Lees meer »

Kinderen Jacques Vermeire vinden dat hij meer mag profiteren van het leven: “Een nieuwe keuken, tv en gsm… Hij heeft hard genoeg gewerkt”

Komiek Jacques Vermeire zie je in de nieuwe docureeks ‘De Vermeires’ zoals je hem nog nooit eerder zag. Geen karikaturale uitvergroting deze keer, wel gewoon een serieuze vader van 71 jaar. “Papa heeft heel zijn leven hard gewerkt en profiteert daar te weinig van’”, vertelt dochter Julie. “Volgens Julie zou ik dringend een nieuwe keuken, tv en iPhone moeten kopen”,

Lees meer »

‘Meet the Spencers’. Nu Diana’s nichtjes de wereld veroveren: dit zijn de andere ‘vergeten’ familieleden van de toekomstige koning

Mooi, modieus, van adel én familie van de toekomstige koning: tweeling Eliza en Amelia Spencer (30) stalen de spotlights tijdens de modeshow van Josh Birch Jones op London Fashion Week. Ze herinnerden de wereld eraan dat de Spencer-dynastie niet samen met hun tante, prinses Diana, is uitgestorven. Want zij zijn lang niet de enige opmerkelijke familieleden van de prinses. Een

Lees meer »

“‘Gas geven’ in een elektrische auto is zoals draaien aan de volumeknop van een radio”: Wat maakt rijden in een EV zo anders dan in een klassieke wagen?

Hoewel we volop aangemoedigd worden om een elektrische wagen te kopen, blijkt de Belgische consument er nog niet warm voor te krijgen. Maar als je de overstap dan toch maakt, zal je merken dat elektrisch rijden een stevige aanpassing vergt. “Rijden met een ‘EV’ is helemaal anders dan met een klassieke benzine- of dieselauto. Niet alleen rijtechnisch, ook mentaal”, zegt

Lees meer »

Vlaamse vrouw ontslagen vanwege haar lelijke tanden: wat zijn je rechten bij zo’n ontslag? En op welke vergoedingen heb je recht?

Wat zijn je rechten wanneer je zoals deze Vlaamse vrouw op je eerste werkdag ontslagen wordt omdat je afgebroken tanden hebt? Arbeidsrechtadvocaat Erik Maes zet op een rijtje op welke vergoedingen je recht hebt én hoe je ervoor zorgt dat je jouw eigen rechten niet dwarsboomt: “Tekenen voor akkoord nadat het ontslag is gegeven, verandert de hele situatie.”

Lees meer »