Nieuwsfeed

Drie skiërs omgekomen in Franse Alpen

Drie mensen zijn zondag omgekomen bij afzonderlijke ski-ongevallen in de Savoie en de Haute-Savoie in de Franse Alpen. Dat melden de bergreddingsdiensten.

Krantenkoppen in België

KIJK. Matthias bouwde eigen huis op ecologische manier: “We zijn volledig afgesloten van het waternet”

In de derde aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ gaat vastgoedexperte Hadisa Suleyman op bezoek in een huis van stro in Heist-op-den-Berg. De woning is zo’n tien jaar oud en werd helemaal ecologisch gebouwd. “We zijn afgesloten van het waternet”, vertelt eigenaar Matthias Cleiren. “We hebben ook onze eigen waterzuivering”. Log hieronder in en bekijk gratis de volledige aflevering.

Lees meer »

KIJK. Vrouw deelt video van haar man en zoontje die “aan het spelen” zijn, maar dan staat kinderbescherming plots voor de deur

Savannah Gemblin, een Amerikaanse influencer, is in een storm van kritiek terechtgekomen na een opvallende TikTok-video van haar kind. Op de beelden is te zien hoe haar anderhalfjarige zoon in plastic folie is gewikkeld. Haar man duwt lachend het kind, dat zich niet kan bewegen of verzetten, in het rond. “De enige oplossing voor een stoute baby”, klinkt het.

Lees meer »

Onze man in het spoor van kroonprinses Elisabeth: “Uit de details blijkt toch dat het wennen is, ook voor Mathilde”

Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Een afspraak met de geschiedenis, die met een serieuze vertraging begon. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter volgt hen op de voet, analyseerde de présence van onze kroonprinses, en gunt ons

Lees meer »

Vader Adrie van der Poel beleefde het gloriemoment van zoon Mathieu thuis… in flitsen: “Eén van zijn sterkste nummertjes ooit”

Thuis. Geen stress aan zijn lijf. In “flitskes”, zoals hij het zelf noemt. Zo zag Adrie van der Poel, 62 jaar na ‘papy’ Raymond Poulidor, ook zijn ‘Matje’ Milaan-Sanremo winnen. 1.350 kilometer ver verwijderd van het historische moment. Maar daarom niet minder trots. “Je kan je niet voorstellen wat het is om je eigen zoon daar zo te zien rijden.”

Lees meer »

Vanaf 2035 geen diesel- of benzinewagens meer, maar “elektrische wagen is te duur”: wat zijn dan je opties?

Almaar meer stemmen binnen de autosector, zoals mobiliteitsorganisatie Touring, luiden de alarmbel: als we willen dat de elektrische auto doorbreekt, dan zijn we niet goed bezig. Meer zelfs: steeds minder consumenten zijn van plan om over te stappen naar een ‘EV’. Onze autospecialist Joost Bolle legt uit hoe dit komt en somt in vijf scenario’s op wat je opties zijn:

Lees meer »

Stikstofnota van Open VLD en N-VA lijkt niet rechtsgeldig: Vlaamse regering kan niet beslissen “bij ruime meerderheid”

De Vlaamse regering kan alleen beraadslagen “volgens de procedure van consensus” en kan dus geen beslissing nemen “met een ruime meerderheid”. Dat staat te lezen in een nota van de juridische dienst van het Vlaams Parlement. De manier waarop N-VA en Open VLD zondagavond – zonder coalitiepartner CD&V – beslist hebben over de nieuwe stikstofnota lijkt dus niet rechtsgeldig.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. De maandenlan­ge revalida­tie van Tiesj Benoot: “Ik ga iets raars zeggen, maar we hebben heel veel gelachen”

In het najaar twijfelde hij nog of hij ooit nog renner zou worden. Ondertussen heeft hij Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen en is hij straks ook kopman in de Strade Bianche. Zeven maanden na zijn botsing op training blijkt Tiesj Benoot (28) “een completere atleet” dan ooit. Het verhaal van een lange en saaie revalidatie met een gelukkige afloop, en een kapbeurt voor

Lees meer »

Opvallend: verweesde orang-oetan weet niet hoe ze haar jong moet voeden, tot dierenverzorgster met eigen baby voordoet hoe het moet

De verzorgers van een dierentuin in de Amerikaanse staat Virginia werden hoe langer hoe zenuwachtiger: waarom slaagde orang-oetan Zoe er toch niet in haar pasgeboren kleintje te voeden? De zoo schakelde een opvallende hulplijn in: een dierenverzorgster die zelf onlangs mama was geworden. Zij gaf de orang-oetan een kleine peepshow met haar eigen baby. En jawel… minder dan 24 uur

Lees meer »