Nieuwsfeed

Slangen op maandag. “Geld geven is hulp geven”

Je vrienden kun je kiezen, je familie niet. Regeringsleiders zitten ergens tussenin. De slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië moeten het doen met regeringsleiders die je niemand toewenst. Erdogan lijkt meer bezig met het censureren van journalisten en de twitterberichten die hem irriteren, dan met het redden van zijn landgenoten. En van Assad weten we al langer dat een mensenleven hem minder waard is dan de stenen waaronder het bedolven wordt. Wanneer een volk zo vreselijk getroffen wordt door een ramp zoals deze, dan moet de weerstand tegen die leiders maar even in de koelkast en moeten we eerst en vooral bezig zijn met hulp bieden bij de menselijke drama’s en de vreselijke omstandigheden ter plaatse.

Krantenkoppen in België

Dit doen jaren van toeristenritjes op de rug met een olifant

Ritjes op de rug van een olifant zijn een populaire attractie voor toeristen in het zuidoosten van Azië. Maar helaas zijn die voor een olifant niet altijd even gezond. Een Thais opvangcentrum voor exotische dieren maakt dit pijnlijk duidelijk met enkele foto’s. "Olifanten zijn niet gemaakt om erop te kunnen rijden", zegt Wildlife Friends Foundation Thailand.

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Gert Verhulst kan moeilijk tegelijk een presentator en crisiscommunicator zijn”

“Je verwacht wel een emotionelere Gert Verhulst in de crisis rond Plopsaland”, reageert Desna Lespinoy. Samen met Mark Coenegracht en Robin Vissenaekens bespreekt ze wekelijks de tv programma’s en hun gezichten, met deze week aandacht voor de aanklachten tegen CEO van Plopsaland en hoe Gert Verhulst reageerde in ‘De Tafel van Vier’. Ook het VTM-programma ‘De Vermeires’ wordt besproken: “Zoon

Lees meer »

Paris Hilton praat voor het eerst over abortus en seksueel misbruik: “Hij fluisterde: ‘Je bent aan het dromen’”

In een interview met ‘Glamour UK’ praatte Paris Hilton (42) bijzonder openhartig over pijnlijke herinneringen uit haar twintigenjaren. Voor het eerst biechtte ze op dat ze destijds besliste om een zwangerschap “waar ze toen nog niet klaar voor was” te beëindigen. En dat ze seksueel misbruikt werd door een oudere man. “Hij zat bovenop me en bedekte mijn mond terwijl

Lees meer »

Geen grote bruiloften meer in landhuis van “Downton Abbey”: “We vinden geen personeel door de brexit”

Hoe zou Carson, de eeuwig trouwe butler uit de Britse reeks "Downton Abbey", zich voelen? Highclere Castle, het échte "Downton Abbey", kampt namelijk met een personeelsprobleem. Door de brexit vinden de eigenaars te weinig mensen om nog grote bruiloften en afternoon teas te kunnen organiseren. "Er is gewoon geen personeel", zegt lady Fiona Carnarvon. En daardoor dalen de inkomsten ook

Lees meer »

Maike Boerdam betreurt dat ‘Big & Betsy’ afgevoerd werd door daden van ex-collega: “Jammer, want we hebben toen een fantastisch product gemaakt”

Drie seizoenen, 78 afleveringen in totaal: de Studio 100-reeks ‘Big en Betsy’ was begin jaren 2000 een enorm succes. Hoofdrolspeelster Maike Boerdam verdween na afloop echter helemaal uit de belangstelling. Tot nu, want de Nederlandse actrice is te zien in ‘#LikeMe’ en het gloednieuwe theaterstuk ‘De mannen van de golf’. “Heel fijn om weer in België te werken”, vertelt de

Lees meer »

Levert Nokere Koerse, gloednieuw in de Gouden Klassiekers, je een e-mountainbike ter waarde van 2.000 euro op dankzij HLN?

Zaterdag staat met Milaan-Sanremo het eerste monument op het programma, maar deze week wordt er ook opnieuw op Belgische wegen gestreden. Nokere Koerse pakt morgen uit met een mooi deelnemersveld. Deze semi-klassieker maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de Gouden Klassiekers. Stel tegen woensdagmiddag een ploeg samen en maak dankzij HLN kans op fantastische prijzen.

Lees meer »

Sunak en Macron willen brokken lijmen

Vandaag gaat de Britse premier Sunak op bezoek bij de Franse president Macron. Ze willen de strijdbijl begraven die sinds de Brexit flink heeft ingehakt op de Frans-Britse relaties. De sfeer lijkt goed te zitten, maar de twee heren hebben verschillende prioriteiten.

Lees meer »

Minister Weyts heeft nieuw plan om lerarentekort aan te pakken: werknemers “uitlenen” aan het onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuw pakket maatregelen klaar om het nijpende lerarentekort aan te pakken. Bedrijven zullen werknemers kunnen uitlenen, scholen kunnen dan weer gastleraren inschakelen. Weyts beseft dat deze maatregelen alleen niet "zaligmakend" zijn. "Maar we blijven stap voor stap creatief aan de slag", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-VILLARREAL (18u45). Einde verhaal voor Trebel bij paars-wit: Fransman komt niet meer in actie na discussie met Riemer

Vanavond ontvangt Anderlecht Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Kan paars-wit stunten tegen de Spaanse subtopper? Coach Brian Riemer gelooft alvast van wel. Naar Adrien Trebel hoeft u overigens niet te zoeken bij paars-wit, hij komt niet meer in actie na een discussie met Riemer. Volg de aanloop naar de match, die start om 18u45, op de

Lees meer »

Woeste Medvedev dreigt met hypersonische raket op Internationaal Strafhof in Den Haag na arrestatiebevel voor Poetin

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het internationale arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag tegen de Russische president Vladimir Poetin “verschrikkelijke gevolgen” zal hebben voor het internationaal recht. Medvedev schrijft in dat bericht zelfs dreigend dat Rusland de capaciteit heeft om het gebouw van het ICC in Den Haag te

Lees meer »

KIJK. “Om echt op mijn best te zijn, heb ik vaak enkele wedstrijden nodig”: topfavoriet Mathieu van der Poel blikt vooruit op Strade Bianche

“Je komt altijd graag naar een plek waar je al eens hebt gewonnen.” Mathieu van der Poel wil na 2021 voor de tweede keer de Strade Bianche op zijn palmares schrijven. “Dat Van Aert en Pogacar er niet zijn, verandert de wedstrijd. Maar ik ga daarom niet per se anders koersen”, zegt de Nederlander op de kanalen van Alpecin-Deceuninck.

Lees meer »

Toerist in Bali om het leven gekomen toen hij poseerde voor foto

Op Nusa Penida, een eiland bij het Indonesische Bali, is een Indiase toerist om het leven gekomen. De man poseerde voor een foto, maar gleed uit, viel van een klif en viel 40 meter lager neer. Dat meldt de krant Jakarta Post vrijdag op gezag van de plaatselijke reddingsdiensten. Het ongeluk zou vorig weekend plaatsgevonden hebben.

Lees meer »