Nieuwsfeed

België neemt deel aan groot NAVO-project voor gegevensvergaring in ruimte

Zestien NAVO-landen, waaronder België, en Finland en Zweden, hebben samen een groot ruimteproject opgestart dat de inlichtingenvergaring van de alliantie ten goede moet komen. De achttien landen hebben dat project vandaag gelanceerd in de marge van de vergadering van de NAVO-defensieministers in Brussel.

Krantenkoppen in België

Sasha (6) verloor haar been door een Russische raketaanval, één jaar later staat ze opnieuw in de turnzaal: “Ik ga wedstrijden winnen voor Oekraïne”

Een jaar geleden werd het huis van Sasha (6) en haar mama gebombardeerd door een Russische raketaanval. Het jonge meisje werd zwaar getroffen en lag vijftien dagen in coma, met een volledig verbrijzeld been. Sasha verloor haar been, maar niet haar doorzettingsvermogen. Met een prothese en een flink pak vechtlust staat ze acht maanden na haar laatste operatie opnieuw in

Lees meer »

Van faal- en vliegangst tot hypochondrie: psychologe beantwoordt lezersvragen over angststoornissen

Iedereen voelt weleens angst. Voor ziekte, spinnen, een presentatie of examen… onze schrikbeelden nemen tal van vormen aan. Maar wat als angst je leven gaat beheersen? Barbara Depreeuw, klinisch psycholoog en gedragstherapeut bij het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel, beantwoordt 16 concrete vragen van lezers over hun fobie. “In de oertijd was angst zinvol, maar nu is het in de

Lees meer »

Vroedvrouw Stéphanie De Clerck (32) bracht in een veldhospitaal in Turkije baby’s ter wereld: “Het is pijnlijk om een pasgeborene bij vriestemperaturen terug te sturen naar een tent”

Een eerste groep hulpverleners van B-Fast is terug uit Turkije. Vroedvrouw Stéphanie De Clerk (32) zorgde in het Belgische veldhospitaal in Kirikhan voor het nieuwe leven na de ravage. Voor de lichtpuntjes. Al was dat ook confronterend, zegt ze. “Een pasgeborene terugsturen naar een huis dat er niet meer staat, dat is hard. Maar ik kon dat ook niet oplossen.”

Lees meer »

Prinses Elisabeth in eerste interview ooit: “Ik wil later lijken op mijn betovergrootmoeder, koningin Elisabeth”

Tijdens haar eerste interview ooit heeft prinses Elisabeth haar bewondering voor haar betovergrootmoeder, koningin Elisabeth (1876-1965), uitgesproken. Ze deed dat op de laatste dag van een driedaags officieel bezoek van koningin Mathilde en haarzelf aan Egypte. Tijdens de reis traden de kroonprinses en haar moeder in de voetsporen van koningin Elisabeth, die een passie had voor het land van de

Lees meer »

Neutraal Zwitserland wil geen wapens leveren aan Oekraïne en dat leidt tot spanningen met Europese Unie

Landen uit de Europese Unie krijgen geen Zwitserse wapens of munitie als die bedoeld zijn voor Oekraïne. Daarmee houdt Zwitserland vast aan zijn neutraliteit die vastgelegd is in de grondwet. De spanningen lopen hoog op tussen de landen, want de neutrale positie brengt de Europese veiligheid in gevaar. Dat vertelt Caroline de Gruyter, Europa-correspondent bij NRC, in "Nieuwe feiten" op

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Pleegde kroongetuige meineed?: “Na zitting vertelde hij in politiecombi iets wat mogelijk ander licht kan werpen op de zaak”

Coup de théâtre op het assisenproces rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. Een buurman die Youlia Soboleva (19) de avond van de feiten nog in de studio van Mohammad Musawi (24) zag, vertelde na z’n getuigenis in de politiecombi dat hij niet het achterste van z’n tong had laten zien in het assisenhof. “Ik wil hem opnieuw laten getuigen met

Lees meer »