Nieuwsfeed

Football Talk. Lierse Kempenzonen moet op zoek naar nieuwe trainer – Slecht nieuws Nainggolan: SPAL zet maatje De Rossi aan de deur

Tom Van Imschoot (41) zal volgend seizoen niet langer trainer zijn van Lierse Kempenzonen. Van Imschoot gaf aan het Lierse bestuur aan dat hij na de huidige campagne op zoek gaat naar een andere uitdaging. De ex-speler van clubs als Westerlo en Sint-Truiden is aan zijn derde jaar als T1 bezig bij de Pallieters. Vorig weekend loodste Van Imschoot zijn ploeg nog naar de titelplay-offs in de tweede voetbalklasse. Lierse begint aan die nacompetitie met tien punten achterstand op leider RWDM. (KDC)

Krantenkoppen in België

Drugshandel van haar zoon is zoveelste tegenslag voor Kim Kay: “Ik ben al jarenlang aan mijn bed gekluisterd”

Haar enige zoon die een gevangenisstraf van vier jaar riskeert voor drugsfeiten. Het is de zoveelste klap die het leven uitdeelt aan Kim Kay (45). De ‘Lilali’-zangeres scoorde ooit een monsterhit en stond op alle Vlaamse podia, maar raakte daarna in een neerwaartse spiraal. Ze overwon baarmoederhalskanker, een zware morfineverslaving en is intussen al een decennium aan haar bed gekluisterd

Lees meer »

“Stel we vragen ChatGPT om een akkoord te schrijven?”: Vlaams Parlement nog altijd in de ban van stikstofcrisis

Het Vlaams Parlement is vandaag terug naar de orde van de dag gegaan na een hitsig debat over de stikstofcrisis. Dat was toch de bedoeling, maar een mopje over ChatGPT en een statement van voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) deed het halfrond terugkeren naar de realiteit. “Stel dat we aan ChatGPT zouden vragen om een sluitend stikstofakkoord te schrijven?”, klonk het

Lees meer »

Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan – voorlopig)

Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot

Lees meer »

Waarom stikstofnorm minder strikt is in Duitsland: “Situatie en berekening nauwelijks te vergelijken”

Duitsland heeft minder strikte grenswaarden voor stikstof dan Nederland en Vlaanderen, dus doen we onszelf de stikstofcrisis aan. Dat was één van de standpunten van voedings- en landbouwwetenschapper Louise Fresco in "De afspraak" eerder deze week. Die normen verschillen inderdaad enorm, maar ze zijn niet zomaar te vergelijken. De situatie is er minder dringend, zegt professor Biodiversiteit en Milieu Tobias

Lees meer »

Bomvolle kerk in Machelen neemt afscheid van voormalig Volksunie-boegbeeld Vic Anciaux

In een bomvolle Sint-Gertrudiskerk in Machelen is afscheid genomen van Vic Anciaux (91), oud-Volksunievoorzitter en gewezen staatssecretaris. Familie, collega’s en vrienden haalden herinneringen op aan zijn politieke carrière, zijn engagement bij Kom op tegen Kanker en zijn familiale leven. "Hij was een gentleman, een man van staat, een barmhartig mens", klonk het bij de verschillende sprekers.

Lees meer »