Nieuwsfeed

Merel oog in oog met belager die tientallen slachtoffers maakte: “Online was hij agressief, maar hier een zielenpoot”

Naaktfoto’s en zelfs een relatie tegen betaling. Tientallen meisjes stelde de 25-jarige T.D. uit Harelbeke ongepaste vragen. Nu riskeert hij 30 maanden cel onder meer voor verkrachting. Merel klapte hem op Facebook aan de galg en keek hem op de rechtbank in de ogen. “Op sociale media gaf hij een agressieve indruk, maar hier is hij een zielenpoot.”

Krantenkoppen in België

Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen”

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder

Lees meer »

Onze man in het spoor van kroonprinses Elisabeth: “Uit de details blijkt toch dat het wennen is, ook voor Mathilde”

Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Een afspraak met de geschiedenis, die met een serieuze vertraging begon. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter volgt hen op de voet, analyseerde de présence van onze kroonprinses, en gunt ons

Lees meer »

Ruim een op de zeven bedrijven nog niet klaar voor ‘recht om los te koppelen’, volgens Acerta

Meer dan een op de zeven bedrijven – oftewel vijftien procent – heeft nog geen afspraken vastgelegd rond deconnectie, het recht om los te koppelen van het werk buiten de uren. Deconnectie kadert binnen de arbeidsdeal waarover de federale regering het eind vorig jaar eens raakte. Hoewel de deadline dringt, blijkt uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta dat verschillende bedrijven

Lees meer »

Danira Boukhriss en vriend Ward Kerremans poseren voor het eerst samen op première ‘Noise’: “Wij verstoppen elkaar niet, hoor”

Met trots wordt in de cinema Lumière in Mechelen de Netflixfilm ‘Noise’ voorgesteld. Een psychologische thriller waarin Ward Kerremans (35) – bekend van ‘Billie vs. Benjamin’ en ‘Grond’ – zijn eerste grote filmrol vertolkt. Heel wat bevriende BV’s komen hem en de andere castleden aanmoedigen. En ook Wards vriendin Danira Boukhriss Terkessidis (32) is van de partij. Tot op heden

Lees meer »

Landbouwer die twee dochters vermoordde, stuurt kat naar rechtbank: “Hij heeft schrik voor andere gedetineerden in de celwagen”

Chris Vanhaverbeke (44), de man die in november zijn twee dochters verstikte, had maandagmorgen al voor de rechter moeten staan. Niet voor de moord op zijn kinderen, wel voor slagen aan hun moeder – en volgens het parket verkrachtte hij haar ook. Het zou de eerste keer sinds de dubbele moord geweest zijn dat Vanhaverbeke in het openbaar had verschenen.

Lees meer »

Wetstraatwatcher Ivan De Vadder over onwettige pensioenextra’s voor Kamervoorzitters: “Laakbaar gedrag, de vraag is nu of het ook fraude is”

De politiek heeft gisteren geen goede beurt gemaakt, stelt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder vast. Er was de Vlaamse regering die er niet in slaagt in om een stikstofakkoord te bereiken, de discussie over het brugpensioen van ACV-voorzitter Marc Leemans, maar vooral de onthulling dat gewezen Kamervoorzitters Herman De Croo (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA) onwettig duizenden euro’s bovenop hun

Lees meer »

Brand en ontploffingen in Russische olieraffinaderij, meldingen van drones

Op het terrein van een olieraffinaderij in de Zuid-Russische stad Toeapse is brand uitgebroken. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld. Het vuur strekte zich in de nacht van maandag op dinsdag uit tot 200 vierkante meter, maar is inmiddels geblust, aldus het stadsbestuur van Toeapse op het sociale netwerk VKontakte. Er zouden volgens Rusland geen dodelijke slachtoffers gevallen zijn.

Lees meer »